Ga terug
+ servings
Print
Broodje Parmaham & Manchego

Broodje Parmaham en Manchego

Een heerlijk broodje voor een zomerse lunch of als avondmaaltijd naast een lichte soep.

Gang Lunch
Keuken Italiaans, Spaans
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Aantal 2 broodjes

Ingredienten

  • 1 heel meergranen stokbrood
  • 1 handje sla (Fijngesneden of gemengde sla uit een zak)
  • 4 plakken Parmaham
  • 8 plakken Manchego
  • 8 blaadjes verse basilicum

Bereidingswijze

  1. Snijdt het stokbrood door de helft en open.

  2. Beleg de gehalveerde stokbroden met de sla.

  3. Leg op ieder broodje twee plakken Parmaham.

  4. Geef de Manchego een plekje bovenop de Parmaham.
  5. Maak de broodjes af met blaadjes verse basilicum.

  6. Leg de bovenkant op het stokbroodje en eet smakelijk!

Tip(s) van de chef

  • Natuurlijk hoef je niet perse stokbrood te gebruiken. Ook een Turks brood (pide) of bijvoorbeeld een kampioentje smaakt heerlijk met deze ham en kaas.
  • Tijdens een borrelavondje is dit broodje heel gemakkelijk om te toveren in heerlijk fingerfood. Maak het broodje op een stokbrood zoals hierboven beschreven en snijdt het over de breedte in repen van zo'n 2 cm breed. Steek de broodjes vast met een prikker en leg ze op een schaal.
    (Natuurlijk kun je ook plakjes stokbrood allemaal apart beleggen. Dat kost je wel meer tijd en gaat ten koste van de gezelligheid ;))