Ga terug
+ servings
Print
Pasta met kappertjes en olijven

Pasta met kappertjes en olijven

Snel en voedzaam

Gang Diner
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Aantal 1 Persoon

Ingredienten

  • 150 gram meer granen pasta
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 pak Pasatta di pomodoro 500 gram
  • 2 rode uien
  • 1 potje kappertjes
  • 75 gram pitloze groene olijven
  • 1/2 bosje basilicum
  • 2 tenen knoflook
  • 1 chili peper
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de instructies op het pak
  2. Rul het gehakt op een hoog vuur
  3. Snipper de ui
  4. Snijd de olijven in dunne ringen
  5. Snijd de knoflook fijn (of pers het)
  6. Hak de bieslook fijn
  7. Snijd de chili peper fijn
  8. Zet de uien aan in een saus pan
  9. Voeg de kappertjes,de olijven en de chili toe
  10. Laat dit een beetje warm worden
  11. Voeg de pasatta di pomodoro toe
  12. Saus laten koken en een beetje laten indikken
  13. Basilicum en knoflook aan de saus toevoegen en goed doorroeren
  14. Voeg het gehakt toe aan de saus en goed doorroeren
  15. Giet de pasta af
  16. Serveer het geheel

Tip(s) van de chef

  • Het lijkt een hele klus om dit in een kwartiertje op tafel te krijgen maar het valt best mee.
    Begin met de pasta te koken dit duurt namelijk het langste en rul in de tussentijd het gehakt (maakt niet uit dat het afkoelt want je verwarmt het weer in de saus). Snijd dan de rest van de dingen en begin je aan de saus zelf.