Maak de tomaten schoon en snijdt ze in vieren, snijdt de vochtige binnenkant er uit en snijdt de partjes in blokjes.
Maak de paprika schoon en snijdt deze in blokjes.
Snijdt de komkommer in vieren, snijdt de zaadlijst er uit en snijdt de komkommer in kleine blokjes.
Snijdt de knoflook (optioneel) en de bieslook fijn.
Voeg alle gesneden ingredienten samen met de passata samen en meng goed.
Breng op smaak met peper en zout.
Tip(s) van de chef
Wil je de salsa een échte kick geven, voeg dan een fijn gesneden rood pepertje toe.
Mag hij iets meer kick hebben maar wil je de salsa niet té scherp van smaak hebben voeg dan een fijn gesnipperd rood uitje toe.
Vind je het teveel werk om alles op de hand te snijden? Snijdt de ingredienten in grove stukken en gooi ze samen in de keukenmachine. Hoe langer je de machine laat draaien, hoe fijner de salsa van structuur wordt, dus heb er erg in dat je alles maar kort maalt.