Ga terug
Print
Gebakken Rijst met Kippenpoten

Gebakken rijst

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten

Ingredienten

  • 2 kippenpoten
  • 120 gram rijst
  • 1 ui
  • 1 blikje geconcentreerde tomatenpuree
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • een flinke klont roomboter
  • 1/3 komkommer

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui fijn.
  2. Smelt de roomboter in een kookpan en bak de ui mooi lichtbruin.
  3. Voeg dan de rijst toe en bak deze voortdurend omscheppen tot de rijst glanst van de boter.
  4. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit ongeveer een minuutje mee met de rijst.
  5. Voeg de knoflook toe en schep alles goed door.
  6. Giet water in de pan met rijst tot het ongeveer een centimeter onderstaat en laat het zachtjes doorkoken met een deksel op de pan tot al het water is opgenomen.
  7. Bak de kippenpoten in een aparte pan. Eventueel met kruiden naar keuze.
  8. Snijdt de komkommer in plakjes of halve maantjes.
  9. Serveren maar!