Ga terug
+ servings
Print
Knoflookdip

Knoflookdip

Vampieren blijven gegarandeerd weg.

Gang Dip, Saus
Keuken Amerikaans, Frans, Nederlands, Vlaams
Voorbereidingstijd 10 minuten
Aantal 2 Personen

Ingredienten

  • 3 flinke eetlepels mayonaise
  • 3 flinke eetlepels dikke yoghurt
  • 3 tenen knoflook
  • 15 stengels verse bieslook
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Meng de mayonaise en de yoghurt samen in een schaal.
  2. Pel en snipper de knoflook zo fijn mogelijk en voeg toe aan het mengsel.
  3. Snijdt of knip de verse bieslook in kleine stukjes en voeg ook toe aan het mengsel.
  4. Roer het geheel goed door en breng op smaak met peper en zout.

Tip(s) van de chef

  • Denk bij het op smaak brengen van de knoflook-dip even goed na over waar je hem bij wilt serveren. Als je er je ribbel chippies in wilt dippen heb je al extra zout van de chips, dus je kunt dan beter minder zout toevoegen dan wanneer je bijvoorbeeld snackgroenten wilt dippen.
  • Houd je van de scherpe smaak die verse knoflook geeft als je het gul gebruikt? Gebruik een teentje (of twee) knoflook extra en maak de knoflook dip een dag van tevoren zodat de smaak goed doortrekt.