-
Zeef de bloem en de suiker.
-
Snijdt de boter in stukken en voeg deze toe.
-
Kneed het geheel tot een samenhangend deeg.
-
Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
-
Schil en snijdt of rasp de appels.
-
Verwarm de oven voor op 150 graden.
-
Verdeel het deeg in drie gelijk delen.
-
Rol twee delen deeg uit en bekleed de bodem en de rand van de springvorm.
-
Bestrooi de bodem met kaneel en paneermeel of het andere ingrediënt van je keuze en leg een derde deel van de geraspte appels op de bodem.
-
Herhaal deze stappen nog twee keer.
-
Rol de laatste bol deeg uit en snijdt hier lange repen van.
-
Leg de repen met steeds een centimeter tussenruimte op de bovenkant van de appeltaart.
-
Leg een tweede laag repen dwars op de eerste laag.
-
Besmeer het raster met het geklopte ei en strooi hier ter decoratie wat kristalsuiker overheen.
-
Bak de appeltaart in 50 tot 60 minuten af op 150 graden in het midden van de oven.