1zak boontjes van 500 grameen deel hiervan vriezen we in zodra het gekookt is
3aardappelen
4tenen knoflook
Zout
Peper
Bereidingswijze
Maak inkepingen bij de kipfilets en doe hier de knoflook in
Kruid de kip met zout en peper
Bak de kip aan beide kanten licht bruin
Laat de kip ongeveer 30 minuten garen (af en toe keren)
Snijd de aardappelen in ringen van ongeveer één centimeter
Haal de kip uit de pan en voeg de aardappelen toe
Laat de aardappelen beet gaar worden (af en toe keren)
Doe de kip weer in de pan en laat alles nog ongeveer vijf minuten garen
Kook de boontjes
Haal de filet van de kip af
Giet de boontjes af
Serveer het geheel
Tip(s) van de chef
Het lijkt veel werk om dit te doen maar alles bij elkaar duurt het ongeveer een uurtje om dit gerecht te maken plus het gaat de rest van de week enorm veel tijd schelen (Zie het maar als mise en place voor de budget week ;)) Als je liever je oven gebruikt, wat natuurlijk ook kan, blijft alles min of meer het zelfde qua bereiding laat je oven voor verwarmen op 190 graden en leg de kip in een braadslee en dek deze af met aluminium folie ook hierbij is het belangrijk dat je de kip af en toe omdraait.