Ga terug
+ servings
Print
Gebakken Aardappelen met Boontjes en Spek

Gebakken aardappelen met boontjes en spek

Weinig afwas met deze eenpanshap.

Gang Diner
Keuken Budget, Nederlands
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Aantal 2 Personen

Ingredienten

  • 3 aardappelen
  • 250 gram boontjes
  • 125 gram spekblokjes
  • knoflook
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak
  • zoet paprika poeder naar smaak

Bereidingswijze

  1. Boen de aardappelen schoon en snijdt ze in blokjes.
  2. Doe de aardappelen in ruim water en kook ze beetgaar.
  3. Giet de aardappels af en spoel ze eventueel met koud water om ze te laten afkoelen.
  4. Bak de ui en spekjes uit.
  5. Voeg de aardappelen en de boontjes toe en bak dit mee
  6. Breng op smaak met knoflook, zout, peper en zoet paprika poeder

Tip(s) van de chef

  • Het is voor dit gerecht het lekkerste om één of twee geplette knoflookteentjes te gebruiken in plaats van knoflookpoeder. De verse knoflook zal een iets zoetige smaak geven, terwijl knoflookpoeder juist een iets bittere smaak zal geven.
  • Heb je aan het einde van de maaltijd nog eten over, al is maar enkele schepjes? Niet weggooien. Gooi het morgen voor de lunch in een pan en schenk er, afhankelijk van de hoeveelheid die over is, één of twee gekluste eieren overheen. Bak het ei zoals je verder normaal ook zou doen, strooi er eventueel wat kaas overheen en zo heb je een heerlijke fritatta.