Print
Pizza Pita met Salade

Pizza pita met salade – Kiddielunch #3

Restjes opmaken als een baas.

Gang Bijgerecht, Hapjes, Lunch
Keuken Fusion
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Aantal 5 Personen

Ingredienten

Voor de pizza pita

  • 5 pitabroodjes
  • 1 blikje geconcentreerde tomatenpurree
  • 5 plakken kaas
  • 10 plakjes chorizo
  • oregano

Voor de salade

  • Een halve krop ijsbergsla in reepjes gesneden
  • Een halve komkommer in blokjes gesneden
  • 12 snoeptomaatjes in kwarten gesneden
  • 1/2 rode ui in dunne ringen gesneden
  • Olijfjes naar smaak
  • Zachte witte kaas
  • 2 eetlepels knoflookdip
  • 2 eetlepels water
  • 3 hardgekookte eieren
  • Fijngesneden bieslook

Bereidingswijze

Voor de pizza pita

  1. Bak de pitabroodjes circa twee minuten per kant in een droge koekenpan.
  2. Snijdt de pitabroodjes open en besmeer beide helften met de tomatenpurree.
  3. Bestrooi beide helften met oregano.
  4. Beleg één helft met kaas en twee plakjes chorizo.
  5. Leg de helften terug op elkaar en bak circa twee minuten per kant in een droge koekenpan of tot de kaas gesmolten is.

Voor de salade

  1. Kook de eieren hard, pel ze en snijdt ze in vieren.
  2. Leg de ijsbergsla op een bord.
  3. Strooi hier de komkommer en de snoeptomaatjes overheen.
  4. Verdeel hier de rode ui en de olijfjes overheen.
  5. Verkruimel de kaas over de salade.
  6. Meng de knoflookdip met water, roer het tot een dressing en schenk over de salade heen.
  7. Leg de gekookte ei partjes over de salade heen en garneer met de fijngesneden bieslook.

Tip(s) van de chef