Ga terug
+ servings
Print
Jarritos Donuts

Jarritos Fruit Punch donuts – Kiddielunch #5

Voorbereidingstijd 1 uur 40 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 1 uur 55 minuten
Aantal 24 stuks

Ingredienten

Voor de donuts

  • 500 gram bloem
  • 225 milliliter lauwe melk
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 8 gram vanillesuiker (Eén zakje)
  • 1 ei
  • 75 milliliter Jarritos
  • 25 gram gesmolten boter
  • 5 gram gedroogde gist
  • een snufje zout

Voor het glazuur

  • 100 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels Jarritos

Bereidingswijze

  1. Meng de bloem, suiker en vanillesuiker in een grote kom.
  2. Voeg de gist en het zout toe.
  3. Smelt de boter in de magnetron of in een pan op laag vuur.
  4. Schenk de melk en de Jarritos samen met de gesmolten boter bij de droge ingredienten en kneed tot een plakkerig deeg waarin alle ingredienten goed zijn opgenomen.
  5. Dek het deeg af met folie of een theedoek en zet het op een warme plek waar het een uur kan rijzen.
  6. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht of snijplank tot een dikte van zo'n twee centimeter.
  7. Steek je donuts uit het deeg.
  8. Blijf dit proces herhalen tot je al het deeg hebt opgebruikt.
  9. Dek de donuts af en laat ze nog circa 30 minuten rijzen.
  10. Maak ondertussen het glazuur voor de donuts door de poedersuiker met de Jarritos te mengen.
  11. Frituur de donuts ongeveer 2 minuten per kant in een koekenpan met een laag zonnebloemolie.
  12. Dip de donuts direct na het bakken in het glazuur en leg ze plat om het glazuur te laten harden.

Tip(s) van de chef

  • Je kunt in plaats van glazuur te gebruiken de donuts ook coaten in een laagje poedersuiker. Als je niet zit te wachten op een keuken die wit is van de poedersuiker kun je een laag poedersuiker in een kom doen en hier de donuts per stuk in omgooien zodat ze helemaal gecoat zijn.
  • Vanwege de specifieke smaak hebben wij voor Jarritos gekozen, maar je kunt natuurlijk voor iedere soort frisdrank kiezen. Hier staan de volgende ronde Cola donuts op de planning. We zijn heel benieuwd hoe die gaan smaken.