-
Meng de bloem, suiker en vanillesuiker in een grote kom.
-
Voeg de gist en het zout toe.
-
Smelt de boter in de magnetron of in een pan op laag vuur.
-
Schenk de melk en de Jarritos samen met de gesmolten boter bij de droge ingredienten en kneed tot een plakkerig deeg waarin alle ingredienten goed zijn opgenomen.
-
Dek het deeg af met folie of een theedoek en zet het op een warme plek waar het een uur kan rijzen.
-
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht of snijplank tot een dikte van zo'n twee centimeter.
-
Steek je donuts uit het deeg.
-
Blijf dit proces herhalen tot je al het deeg hebt opgebruikt.
-
Dek de donuts af en laat ze nog circa 30 minuten rijzen.
-
Maak ondertussen het glazuur voor de donuts door de poedersuiker met de Jarritos te mengen.
-
Frituur de donuts ongeveer 2 minuten per kant in een koekenpan met een laag zonnebloemolie.
-
Dip de donuts direct na het bakken in het glazuur en leg ze plat om het glazuur te laten harden.