Go Back
Print
Jamaican Jerk Chicken

Jamaican Jerk Chicken

Gang Diner
Keuken Jamaicaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Aantal 2 personen

Ingredienten

  • 6 á 8 bladeren botersla
  • 120 gram ongekookte rijst
  • 150 gram gepluisde kip
  • 5 á 6 eetlepels jerk saus

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen.
  2. Spoel ondertussen de bladeren van de botersla schoon en haal de harde nerf er uit.
  3. Doe de gepluisde kip samen met de jerksaus in een koekenpan en warm alles onder voortdurend omscheppen op.
  4. Maak eventueel wraps door de rijst en de kip in de slabladeren te rollen of serveer de onderdelen los op een mooi bord.

Tip(s) van de chef

  • Als je wraps maakt van de slabladeren kun je deze natuurlijk nog verder vullen met bijvoorbeeld komkommer, avocado, zoete puntpaprika en/of mais.
  • Als je je handen niet op jerk saus kunt slaan kun je deze vervangen door bijvoorbeeld BBQ marinades of een Chicken Tonight variatie. (Ja, je kunt heus een keer uit een potje koken en nog steeds gezond bezig zijn.)
  • De heerlijkheden van Mama Suzie zijn ook te vinden in hun restaurant in Berchem (Belgie). Op hun website Fusions of Taste vind je alle informatie over het restaurant en de catering mogelijkheden die ze bieden.