Ga terug
+ servings
Print
Risotto met Pittige Chorizo

Risotto met pittige chorizo – Eén kip, vijf maaltijden

Gang Diner
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Aantal 2 personen

Ingredienten

  • 1 ui
  • 75 gram wortel
  • 75 gram bleekselderij
  • 60 gram chorizo
  • 120 gram risotto rijst
  • 60 gram kippluis
  • 1 glas droge witte wijn
  • 500 ml kipbouillon (Soms iets meer, zorg dus dat je 550 tot 600 ml klaar hebt staan.)
  • 5 plakjes chorizo
  • Geraspte Parmezaanse kaas naar smaak
  • Peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en snijdt de wortel en bleekselderij fijn.

  2. Fruit de ui en voeg vervolgens de wortel en bleekselderij toe. Bak alles in enkele minuten zacht.

  3. Voeg de in blokjes gesneden chorizo toe en bak deze licht knapperig.

  4. Voeg de risotto rijst toe en bak deze onder voortdurend omscheppen mee tot de rijst glanst. Dit duurt ongeveer een minuut.

  5. Zet de pan op laag vuur en voeg de wijn toe.

  6. Schep alles om tot de wijn is opgenomen.

  7. Voeg een soeplepel bouillon toe en schep alles om tot de bouillon is opgenomen.

  8. Blijf dit herhalen tot alle bouillon in het gerecht is verwerkt.

  9. Voeg de kippluis toe en schap alles nog een keer goed door.

  10. Bak de gehalveerde chorizo plakjes knapperig in een koekenpan.

  11. Schep de risotto in een kom, bestrooi rijkelijk met geraspte Parmezaanse kaas en decoreer met de uitgebakken chorizo.

Tip(s) van de chef

  • Indien je kiest voor een milde chorizo kun je een teen fijngesneden knoflook aan de risotto toevoegen.
  • De combinatie van pittige chorizo en uitgebakken spek, in plaats van kippluis, is ook erg lekker! Bak de spek dan apart uit zodat je een optimale crunch krijgt.