Go Back
Print
Sushi Salade met Mango en Garnaal

Sushi salade met mango en garnaal – Kiddielunch #12

Pokebowl maar dan sneller.

Gang Diner, Lunch
Keuken Aziatisch
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Aantal 2 Personen

Ingredienten

  • 1 krop botersla
  • 120 gram sushi rijst ongekookt
  • Rijstazijn, zout en suiker om de sushirijst op smaak te brengen
  • 150 gram edamame soja boontjes, gepeld
  • 1 verse mango
  • 20 tempura garnalen
  • 2 eetlepels wasabi sesamzaadjes

Bereidingswijze

  1. Kook de sushi rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de sushi rijst aan met de rijstazijn, zout en suiker en laat afkoelen. (Hoeveelheden zijn afhankelijk van de soort sushirijst en staan op de verpakking.)
  3. Was de botersla en scheur deze in kleine stukjes.
  4. Leg de gescheurde botersla op een groot bord en leg hier de sushirijst overheen.
  5. Strooi de edamame over de sushi rijst heen.
  6. Snijdt de mango van de pit af en in kleine stukjes.
  7. Strooi de mango stukjes over de salade heen.
  8. Frituur de tempura garnalen en leg deze als ze nog warm zijn over de sushi salade heen.
  9. Strooi de wasabi sesamzaadjes over de sushi salade heen.
  10. Serveer met soja saus.

Tip(s) van de chef

  • Je kunt tempura garnalen kopen in een Aziatische toko of je kunt ze zelf maken.
  • Omdat je de mango over de rijst heen legt voor je de garnalen gaat maken trekt de zoete smaak van het mango sap een klein beetje in de sushi rijst. Dat gaat heel lekker samen met de typische smaak die de sushi rijst krijgt door de rijstazijn met zoet en suiker.