Ga terug
+ servings
Print
Appelfriet met Pindakaas-Yoghurt dip

Appelfriet met pindakaas-yoghurt dip – Kiddiesnack #3

Snack tijd!

Gang Hapjes
Keuken Nederlands
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Aantal 4 Personen

Ingredienten

  • 4 theelepels pindakaas
  • 4 theelepels Griekse yoghurt
  • 4 appels
  • 1 stukje chocolade om te raspen

Bereidingswijze

  1. Doe de pindakaas en de yoghurt bij elkaar in een schaal en roer goed door elkaar.
  2. Doe de dip in een schaaltje en zet in het midden van een groot bord.
  3. Snijdt de appel in plakjes en daarna in repen, net als wanneer je friet snijdt.
  4. Haal het klokhuis tussen de reepjes uit.
  5. Strooi de appelfriet op het bord om het schaaltje dip heen.
  6. Rasp de chocolade over de appelfriet en de dipsaus heen.

Tip(s) van de chef

  • In plaats van chocolade kun je ook kaneelsuiker gebruiken. Dat is ook superlekker met zoete(re) appels.
  • Als je de chocolade niet over alles heen wilt raspen, of als je alleen hagelslag in huis hebt, kun je ook een bakje hagelslag neerzetten. Dan doop je je appelfriet eerst in de dipsaus en daarna in de hagelslag.