Print
Fritatta muffins | TalkNomzToMe.nl

Fritatta muffins

Eieren, aardappel en alles waar je vanaf wilt!

Gang Brunch, Hapjes, Lunch
Keuken Fusion
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Aantal 15 stuks

Ingredienten

  • 250 gram aardappel (al gegaard)
  • 3 plakken salami
  • 4 plakken ontbijtspek
  • 1 plak ham
  • 1 grote paprika
  • 1 ui
  • Restje kaas
  • Peper en zout naar smaak
  • 10 eieren

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Snijdt de aardappel in blokjes.

  3. Snijdt de vleeswaren in kleine stukjes.

  4. Snijdt de ui en de paprika in kleine stukjes

  5. Zet een koekenpan op het vuur en bak de aardappelblokjes enkele minuten op.

  6. Voeg de gesneden vleeswaren toe aan de aardappels en bak deze enkele minuten mee.

  7. Voeg de ui en de paprika toe aan de pan en bak het geheel enkele minuten goed door.

  8. Schep een ruime eetlepel van het mengsel in een muffinvorm. Verdeel het mengsel zo over 15 vormpjes.

  9. Kluts de eieren met paper en zout.

  10. Schenk de gekluste eieren in de muffinvormpjes tot circa 1.5 centimeter onder de rand. Strooi de restjes kaas er overheen.

  11. Bak de fritatta muffins in 10 minuten gaar in de oven.

Tip(s) van de chef

Je kunt alle groenterestjes die je hebt op deze manier opmaken. Dus broccoli, doperwtjes, wortel, echt alles wat je aan groenterestjes hebt kun je op deze manier verwerken.

Heb je diverse soorten kaas over van je borrelplankje? Maak dan deze fritatta muffins eens met enkel aardappel, ei en diverse soorten kaas. Lekker met een pittige saus!

Ook zoete aardappel laat zich goed lenen voor deze fritatta muffins.

De eieren worden heel poofy in de oven. Laat de fritatta muffins dus heel even staan voordat je ze serveert.

Deze zijn echt ideaal voor in de lunchtrommel!