Ga terug
+ servings
Print
Guacamole

Guacamole

Ai caramba.

Gang Bijgerecht, Dip
Keuken Mexicaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Aantal 4 Personen

Ingredienten

  • 2 avocado's
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 2 eetlepels limoensap
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 chili peper
  • 2 eetlepels verse koriander

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui
  2. Snijdt de tomaat in kleine stukjes
  3. Snijdt de chili peper fijn
  4. Pers of snijdt de knoflook
  5. Schil de avocado's
  6. Doe de avocado's in een kom en prak ze tot er een bijna gladde massa ontstaat
  7. Alles wat zojuist gesneden is, in de kom er bij en goed mengen samen met het limoen sap.

Tip(s) van de chef

  • De makkelijkste manier om een avocado te schillen is de avocado halveren en de pit er uit te draaien met het lemmet van een koksmes (dus niet de punt of een aardappelschilmesje) en daarna het vrucht vlees er in één keer uit te lepelen.