Voeg alle kruiden, ei en paneermeel toe aan het gehakt.
Kneed alles goed dooreen tot een egale massa ontstaat.
Vorm de burgers op de hand of met een hamburgerpers met een dikte van ongeveer anderhalve centimeter.
Bak of grill de burgers tot ze de voor jou gewenste gaarheid hebben. Ga uit van tweeenhalve minuut per kant voor medium en vier minuten per kant voor well done.
Toast ondertussen de hamburger broodjes en beleg deze met sla.
Leg de burger op je broodje en maak af met rode uien ringen en citroen mayonaise met munt.
Tip(s) van de chef
Omdat lamsvlees nog al sterk van smaak is, is de grootste truc met het kruiden van dit vlees dat je kruiden gebruikt die de smaak verzachtten in dit geval kies ik voor munt en koriander voor de frisheid. Maar net als met alles is het recept een richtlijn en absoluut geen must, dus als je niet gecharmeerd ben van koriander, probeer dan peterselie.
Is lamsvlees écht niet jouw ding, probeer hem dan eens met kipgehakt. Ook dit gaat goed samen met munt en koriander.