Ga terug
Print
Gado Gado

Gado Gado

Gang Diner
Keuken Budget, Indonesisch
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten

Ingredienten

  • 1/3 bloemkool
  • 1/3 broccoli
  • 120 gram rijst
  • 1/3 gepluisde kip van het karkas wat je pluist
  • Handje friet sticks
  • Handje cassave kroepoek
  • 2 eetlepels gebakken uitjes
  • 4 eetlepels pindakaas
  • 3 eetlepels ketjap
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1,5 theelepel gemberpoeder
  • 400 mililiter water

Bereidingswijze

  1. Snijd de broccoli en de bloemkool in roosjes
  2. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking
  3. Kook de broccoli en de bloemkool
  4. Giet de rijst en de groente af en leg deze op het bord.
  5. Maak de satesaus door een gesnipperde ui en fijngesneden knoflook te fruiten en af te blussen met ketjap.
  6. Voeg het gemberpoeder, water en de pindakaas toe en roer dit met een garde door tot een dikkere gladde massa.
  7. Voeg eventueel sambal of chilipoeder naar smaak toe als je van pittig houd.
  8. Giet de pindasaus over de groenten.
  9. Garneer alles af met de gepluisde kip, friet sticks, gebakken uitjes en serveer de cassave kroepoek er naast.

Tip(s) van de chef

  • Als je van een pittige pindasaus houd voeg je met het gemberpoeder ook naar smaak sambal, ongeveer een theelepel op deze hoeveelheid om mee te beginnen, of chilipeper toe.
  • Wil je de pindasaus een frisse smaak geven kun je ervoor kiezen om ook nog een theelepel sereh (citroengras) toe te voegen.