Ga terug
+ servings
Print
Gebraden Kip met Aardappelen

Gebraden kip met aardappelen

Gang Diner
Keuken Budget, Nederlands
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur
Aantal 2 Personen

Ingredienten

  • 1 hele kip van circa 1.3 kilo
  • 1 zak boontjes van 500 gram een deel hiervan vriezen we in zodra het gekookt is
  • 3 aardappelen
  • 4 tenen knoflook
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze

  1. Maak inkepingen bij de kipfilets en doe hier de knoflook in
  2. Kruid de kip met zout en peper
  3. Bak de kip aan beide kanten licht bruin
  4. Laat de kip ongeveer 30 minuten garen (af en toe keren)
  5. Snijd de aardappelen in ringen van ongeveer één centimeter
  6. Haal de kip uit de pan en voeg de aardappelen toe
  7. Laat de aardappelen beet gaar worden (af en toe keren)
  8. Doe de kip weer in de pan en laat alles nog ongeveer vijf minuten garen
  9. Kook de boontjes
  10. Haal de filet van de kip af
  11. Giet de boontjes af
  12. Serveer het geheel

Tip(s) van de chef

  • Het lijkt veel werk om dit te doen maar alles bij elkaar duurt het ongeveer een uurtje om dit gerecht te maken plus het gaat de rest van de week enorm veel tijd schelen (Zie het maar als mise en place voor de budget week ;)) Als je liever je oven gebruikt, wat natuurlijk ook kan, blijft alles min of meer het zelfde qua bereiding laat je oven voor verwarmen op 190 graden en leg de kip in een braadslee en dek deze af met aluminium folie ook hierbij is het belangrijk dat je de kip af en toe omdraait.