Ga terug
+ servings
Print
Bloemkool en een gehaktbal

Gekookte aardappelen met bloemkool en een gehaktbal

Degelijke Hollandse budget maaltijd.

Gang Diner
Keuken Budget, Nederlands
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Aantal 2 Personen

Ingredienten

  • 3 aardappelen
  • 1/3 bloemkool
  • 200 gram gehakt
  • Paneermeel
  • 1/2 Ei
  • Zout
  • Peper
  • Flinke klont boter

Bereidingswijze

  1. Meng het gehakt met een half ei, wat paneermeel en zout en peper
  2. Vorm stevige ballen van het gehakt mengsel
  3. Verhit wat boter in een braad pan
  4. Braad de gehaktballen aan en laat ze rustig door garen
  5. Kook de aardappelen
  6. Kook de bloemkool
  7. Giet de aardappelen en de bloemkool af
  8. Serveer het geheel

Tip(s) van de chef

  • Wat ik niet wist is dat de bladeren van een bloemkool ook eetbaar zijn. Op de website van Bijstandsgerechten.nl vond ik een recept wat me zeker de moeite van het proberen waard lijkt.
  • Heb je jus over? Vries deze in in ijsblokjesbakjes of -zakjes. Altijd handig om achter de hand te hebben als je een keer vlees klaarmaakt bij gekookte aardappelen waar je niet voldoende jus van hebt.