Gekookte aardappelen met bloemkool en een gehaktbal
Degelijke Hollandse budget maaltijd.
Gang Diner
Keuken Budget, Nederlands
Voorbereidingstijd5minuten
Bereidingstijd15minuten
Totale tijd20minuten
Aantal2Personen
Ingredienten
3aardappelen
1/3bloemkool
200gramgehakt
Paneermeel
1/2Ei
Zout
Peper
Flinke klont boter
Bereidingswijze
Meng het gehakt met een half ei, wat paneermeel en zout en peper
Vorm stevige ballen van het gehakt mengsel
Verhit wat boter in een braad pan
Braad de gehaktballen aan en laat ze rustig door garen
Kook de aardappelen
Kook de bloemkool
Giet de aardappelen en de bloemkool af
Serveer het geheel
Tip(s) van de chef
Wat ik niet wist is dat de bladeren van een bloemkool ook eetbaar zijn. Op de website van Bijstandsgerechten.nl vond ik een recept wat me zeker de moeite van het proberen waard lijkt.
Heb je jus over? Vries deze in in ijsblokjesbakjes of -zakjes. Altijd handig om achter de hand te hebben als je een keer vlees klaarmaakt bij gekookte aardappelen waar je niet voldoende jus van hebt.