Ga terug
+ servings
Print
Canneloni

Cannelloni (zonder oven)

Budget en lekker.

Gang Diner
Keuken Budget, Italiaans
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Aantal 2 Personen

Ingredienten

  • 1/3 bloemkool
  • 1/3 broccoli
  • 200 gram pasta
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel bloem
  • 150 milliliter melk
  • 1 ei dooier
  • 1/2 pak gezeefde tomaat
  • 1/4 zakje geraspte kaas

Bereidingswijze

  1. Kook de broccoliroosjes en de bloemkool gaar en giet ze af.
  2. Bak de broccoliroosjes en de bloemkool rul in een koekenpan. Door alles goed te roeren en om te blijven scheppen valt alles uit elkaar en krijg je de structuur van geruld gehakt.
  3. Voeg peper, zout en oregano toe naar smaak.
  4. Kook ondertussen de pasta gaar.
  5. Smelt een eetlepel boter in een steelpannetje en voeg een eetlepel boter toe.
  6. Roer dit met een garde zodat een pasta ontstaat en voeg de melk toe.
  7. Blijf goed roeren. Het mengsel zal dikker worden en pudding-achtige structuur krijgen.
  8. Voeg hier de eidooier en zout naar smaak aan toe en roer alles nogmaals goed door.
  9. Giet de pasta af, doe deze terug in de pan en voeg de gezeefde tomaat toe.
  10. Roer ook dit goed, met peper en zout naar smaak, dooreen.
  11. Schep op een bord een laag pasta met tomaat.
  12. Schep hier een laag van het broccoli-bloemkool mengsel op.
  13. Schep hier weer een laag pasta op.
  14. Schenk hier de witte saus overheen en maak af met de geraspte kaas.

Tip(s) van de chef

  • Als je bechamelsaus te dik wordt naar je zin voeg je gewoon een scheutje extra melk toe.
  • Blijft er over van de gerulde groenten en de bechamelsaus? Besmeer een boterham (dik) met de bechamelsaus, leg hierop de gerulde groenten, leg er een plak kaas overheen met hier eventueel nog een boterham bovenop en bak de tosti die je hebt gebouwd in een tosti ijzer of onder de grill tot de kaas is gesmolten en je hebt een heerlijk vullende lunch.