Ga terug
+ servings
Print
Mexicaanse salade

Mexicaanse salade

Speedy Gonzales zou jaloers zijn.

Gang BBQ, Bijgerecht, Lunch, Salade
Keuken Amerikaans, Fusion, Mexicaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Aantal 3 Personen

Ingredienten

  • 1/2 krop ijsbergsla
  • 1/2 blik maiskorrels
  • 1/2 blik kidney bonen
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 groene paprika
  • 1/2 bekertje snoeptomaatjes
  • 1 kipfilet
  • Cajunkruiden naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Honing mosterd sausbasis
  • Appelazijn naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snijdt de kipfilet in reepjes, doe deze in schaal en meng ze met de olijfolie en cajunkruiden.
  2. Snijdt de komkommer en de snoeptomaatjes in kwarten en de paprika in reepjes.
  3. Meng de gesneden groenten samen met de maiskorrels en de kidneybonen. Vergeet niet om de kidneybonen even af te spoelen.
  4. Snijdt de ijsbergsla in reepjes.
  5. Leg de reepjes ijsbergsla op een groot bord of doe ze in een grote schaal.
  6. Verdeel de gemengde groenten over de ijsbergsla.
  7. Bak de kipfilet reepjes gaar in een koekenpan. Door de marinade heb je geen extra olie nodig.
  8. Verdeel de kipfilet reepjes over de salade.
  9. Giet de dressing over de salade.

Tip(s) van de chef

  • In plaats van kidney bonen kun je voor deze salade ook kiezen voor bijvoorbeeld bruine bonen, zwarte bonen, linzen of een mix van verschillende soorten bonen.