Bak de pitabroodjes circa twee minuten per kant in een droge koekenpan.
Snijdt de pitabroodjes open en besmeer beide helften met de tomatenpurree.
Bestrooi beide helften met oregano.
Beleg één helft met kaas en twee plakjes chorizo.
Leg de helften terug op elkaar en bak circa twee minuten per kant in een droge koekenpan of tot de kaas gesmolten is.
Voor de salade
Kook de eieren hard, pel ze en snijdt ze in vieren.
Leg de ijsbergsla op een bord.
Strooi hier de komkommer en de snoeptomaatjes overheen.
Verdeel hier de rode ui en de olijfjes overheen.
Verkruimel de kaas over de salade.
Meng de knoflookdip met water, roer het tot een dressing en schenk over de salade heen.
Leg de gekookte ei partjes over de salade heen en garneer met de fijngesneden bieslook.
Tip(s) van de chef
De zachte witte kaas kun je bij diverse Turkse toko's vinden. De smaak is zacht en gaat mooi op in de rest van de smaken van de salade. Kun je deze kaas niet vinden, kies dan voor fetakaas. Deze is iets scherper van smaak, maar past ook perfect bij deze combinatie van ingredienten.