Begin met 500 ml lauwwarm water en voeg hier de gist aan toe. Roer goed door elkaar en zet opzij om de gist te starten.
Meng alle overige ingredienten bij elkaar in een grote kom of schaal.
Voeg het water toe en kneed alles goed dooreen.
Dek de schaal af met folie of een theedoek en laat het deeg 50 minuten tot een uur rijzen op een warme plaats.
Bestuif je aanrecht met een mix van bloem en fijne griesmeel. Verdeel het deeg in 3 á 4 ballen en druk met je handen plat tot je deegschijven hebt van zo'n 2 centimeter dik.
Dek af met folie of een theedoek en laat het deeg nogmaals zo'n 20 minuten tot een half uur rijzen.
Zet een koekenpan, liefst met dikke bodem, op het vuur, druk de deegschijven eventueel nog iets plat en bak de broden zo'n 4 tot 6 minuten per kant met een deksel op de pan op laag vuur.
Tip(s) van de chef
De kindjes vinden het heerlijk als ik bij het vormen van de broden zachte, witte kaas tussen het brood vouw.
Of je jouw tasnift nu met of zonder kaasvulling maakt, knoflookdip is ook hier weer een geweldige sidedish. (There is no such thing as to much garlic :D)