Ga terug
+ servings
Print
Sigara Boregi

Sigara Boregi met spinazie

Dit is en blijft een van onze favorieten!

Gang Bijgerecht, Hapjes
Keuken Turks, Vegetarisch
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 30 minuten
Aantal 15 Loempia's

Ingredienten

  • 2 Turkse witte kaasje uit blik Circa 400 gram
  • 100 gram spinazie
  • kant en klare loempia vellen

Bereidingswijze

  1. Maal de kaas met de spinazie tot een pasta in de keukenmachine.
  2. Leg een loempia vel op je werkblad en plaats een strook vulling in het midden aan de rand.
  3. Vouw de zijden van het loempia vel over de vulling.
  4. Bestrijk het uiteinde van het loempia vel met eiwit en rol de vulling op in het vel tot een loempia.
  5. Frituur de sigara boregi in olie van circa 170 graden in enkele minuten goudbruin.

Tip(s) van de chef

  • Als je niet van spinazie houd kun je ook enkel de witte kaas als vulling gebruiken of verse peterselie toevoegen in plaats van spinazie.
  • Je kunt de sigara boregi na het rollen invriezen. Leg dan wel tussen iedere laag een stuk vetvrij papier zodat je ze gemakkelijk van elkaar kunt loshalen zonder ze hoeven ontdooien als je niet al je ingevroren lekkers in één keer wilt bereiden. (Je kunt deze lekkernij ook gewoon bevroren frituren net als andere snacks