Ga terug
+ servings
Print
Pita Kip met Sla en Avocado

Pita kip – Eén kip, vijf maaltijden

Gang Diner
Keuken Fusion
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Aantal 2 personen

Ingredienten

Voor de broodjes

  • 2 stuks volkoren pitabroodjes
  • 150 gram gepluisde kip
  • 150 gram gemengde sla
  • 1/4 zoete puntpaprika
  • 1/2 avocado
  • 4 eetlepels sladressing naar keuze

Voor de aardappeljes

  • 300 gram voorgekookte aardappelblokjes of krieltjes
  • 50 gram geraspte kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snijdt de gemengde sla in grove stukken.
  2. Snijdt de zoete puntpaprika in reepjes.
  3. Meng de grof gesneden sla met de gesneden puntpaprika, gepluisde kip en de sladressing.
  4. Zet het mengsel opzij zodat de smaken optimaal kunnen mengen.
  5. Doe een klontje boter in de pan en bak de aardappeltjes.
  6. Voeg tijdens het bakken de geplette knoflook, cayennepeper en peper en zout toe.
  7. Als de aardappeltjes bijna klaar zijn voeg je de kaas toe en gooi je alles nog een paar keer goed om.
  8. Snijdt de avocado in repen.
  9. Toast de pitabroodjes en snijdt ze open.
  10. Vul de broodjes met de avocado en het slamengsel met kip.
  11. Serveer met de aardappeltjes.

Tip(s) van de chef

  • Hoeft het voor jou niet zo pittig? Kies als dressing dan voor een honing mosterd saus en gebruik voor de aardappeltjes oregano of Provencaalse kruiden.