Zet de bouillon op en voeg de tortellini en het laurierblaadje toe. Breng de bouillon tegen de kook aan, maar laat hem niet koken.
Na circa 10 tot 12 minuten is de tortellini bijna gaar en voeg je de soepgroenten en de gepluisde kip toe.
Na enkele minuten zijn de soepgroenten gaar en is de soep klaar.
Smaak de soep eventueel af met peper en zout en serveer met soepstengels of getoast brood.
Tip(s) van de chef
Strooi eens wat Parmezaanse kaas over de soep net voordat je hem serveert. Dit is in combinatie met de tortellini met kaasvulling een verrassende smaak.
Wil je de soep nóg sneller op tafel kunnen zetten. Zorg dat je de tortellini al hebt voorgekookt. Dan heeft hij slechts enkele minuten in de warme bouillon nodig en zet je deze overheerlijke soep in vijf minuten op tafel.
Je kunt deze soep ook gemakkelijk in grotere hoeveelheden maken en in porties invriezen. Zo heb je helemaal snel een maaltijd op tafel staan.