Ga terug
+ servings
Print
Verse Frietjes

Verse frietjes – Ook voor in de vriezer!

Gang Bijgerecht, Diner
Keuken Nederlands, Vlaams
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Aantal 1 Persoon

Ingredienten

  • 3 Frietaardappelen
  • Zonnebloemolie

Bereidingswijze

  1. Was of schil de aardappelen en snijdt ze in frietjes van het formaat van jouw keuze.
  2. Gooi de verse frietjes in koud water.
  3. Verwarm de zonnebloemmolie tot circa 140 graden.
  4. Haal de verse frietjes uit het water en droog ze in een theedoek of met een slacentrifuge.
  5. Bak de verse frietjes voor in de zonnebloemolie tot ze gaan drijven, maar nog niet verkleuren. Dit zal zo'n 4 tot 6 minuten duren.
  6. Laat de verse frietjes uitlekken op keukenpapier en laat ze volledig afkoelen.
  7. (Eventueel kun je de frietjes nu invriezen.)
  8. Verwarm de zonnebloemolie tot circa 175 graden.
  9. Bak de frietjes tot ze helemaal drijven en mooi goudbruin van kleur zijn.

Tip(s) van de chef

  • Je kunt zoveel of zo weinig frietjes maken als je zelf wilt. Zo lang je ervoor zorgt dat er voldoende zonnebloemolie in de pan zit kun je alle kanten op.
  • Pas op dat je niet teveel frietjes in één keer (voor-)bakt. Als het vet te snel afkoelt omdat je een te grote hoeveelheid in één keer wilt bakken zullen je verse frietjes vet worden.