Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik je voorgestoomde rijst is de bereiding van de rijst de laatste stap voor je het herfstpotje serveert.
Snijdt de kipfilet en de chorizo in grove(re) stukken.
Snijdt de ui in halve ringen en bak de ui mooi bruin en laat karameliseren in een grote koekenpan.
Voeg de kipfilet toe en bak rondom aan.
Bak de chorizo onder voortdurend omscheppen mee tot al het vlees gaar is,
Voeg de kastanje champignons toe en bak deze onder voortdurend omscheppen toe de gewenste gaarheid.
Voeg oregano en de knoflook croutons toe en schep alles voor de laatste maal goed dooreen.
Eventueel peper en zout naar smaak toevoegen.
Serveer met de rijst.
Tip(s) van de chef
Zoals in het recept is te lezen gebruik je maar heel weinig kruiden. Dit komt voornamelijk door de smaak die de chorizo en de knoflook croutons aan het gerecht geven. Mag het van jou nóg intenser, voeg dan een flinke teen knoflook toe en/of kies voor een pittige chorizo.