Ga terug
+ servings
Print
Rode linzensoep met komijn en aardappel

Rode linzensoep met komijn en kurkuma

Gang Diner, Soep
Keuken Arabisch
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Aantal 8 personen

Ingredienten

  • 2 stuks uien
  • 4 á 5 teentjes knoflook
  • 1 hele rode chilipeper
  • 30 gram roomboter
  • 2 theelepels kurkuma
  • 2 theelepels komijn
  • 2 theelepels zoet paprikapoeder
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 3 liter bouillon
  • 150 gram basmatirijst
  • 225 gram rode linzen
  • 1 grote aardappel

Bereidingswijze

  1. Begin met het fijnsnijden van de ui, knoflook en chilipeper.
  2. Bak dit samen op laag vuur in de roomboter. Laat het zo'n 8 tot 10 minuten op laag vuur en onder voortdurend omscheppen lekker zacht worden.
  3. Voeg de kurkuma, komijn en twee soorten paprikapoeder toe en bak dit ongeveer een minuut mee.
  4. Voeg de bouillon toe.
  5. Schep de rode linzen en de rijst door de bouillon.
  6. Snijdt de aardappel in kleine blokjes en voeg deze ook toe.
  7. Laat minimaal een half uur op laag vuur pruttelen tot de rode linzen helemaal uiteen gevallen zijn.
  8. Breng de soep op smaak met zout en peper en serveer met (Turks) brood om lekker in de soep te dippen.

Tip(s) van de chef

  • Speel een beetje met de hoeveelheid aan kruiden die je voor deze soep gebruikt. Je kunt rustig een extra chilipeper toevoegen als je van pittig houdt. Of ga voor twee extra theelepels gerookt paprikapoeder als je gek bent op die rooksmaak.