1eetlepel cajunkruidenof meer als je van pittig houd
1blik mais300 gram
1pot bruine bonen800 gram
1blik tomatenblokjes400 gram
4schijven ananas
peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
Begin met het snijden van je ingredienten.
Fruit de ui.
Voeg de kipstukjes toe en bak deze gaar.
Voeg de knoflook en cajunkruiden toe.
Voeg de zoete puntpaprika toe en bak dezen in enkele minuten zacht.
Voeg de bruine bonen, mais, ananas en tomatenblokjes toe en schep alles goed door elkaar.
Laat op laag voor 10 minuten pruttelen.
Voeg naar smaak peper en zout toe en serveer.
Tip(s) van de chef
In plaats van bruine bonen kun je ook kidneybonen of zwarte bonen gebruiken. Of een combinatie van bonen. Net waar je zin in hebt.
In plaats van bonen uit pot kun je ook gedroogde bonen gebruiken. Dit is nog voordeliger, maar de bonen hebben wel een lange tijd nodig om te weken voor je ze kunt gebruiken.