Ga terug
+ servings
Print
Valentijn Cakepops

Valentijn cakepops met extra liefde

Wat een  verwennerij

Gang Brunch, Hapjes
Keuken Nederlands
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Aantal 2 Personen

Ingredienten

  • 300 gram blanke cake zonder korst
  • 175 gram gecondenseerde melk Ongeveer een half blikje
  • 1 mespunt hard roze kleurstof
  • 300 gram pure chocolade
  • 24 lollystokjes
  • Versiersels naar keuze

Bereidingswijze

  1. Verkruimel de cake in een grote schaal.
  2. Voeg de kleurstof en de gecondenseerde melk toe en meng alles tot het egaal van kleur is.
  3. Draai balletjes van het mengsel en leg deze op vetvrij papier in een bakblik.
  4. Zet de balletjes minimaal een uur in de koelkast.
  5. Smelt de chocolade au bain marie.
  6. Doop een lollystokje in de chocolade en steek hem ongeveer tweederde in een cakeballetje.
  7. Dip het cakeballetje helemaal in de chocolade.
  8. Laat overtollige chocolade afdruipen en zet je cakepop op vetvrij papier.
  9. Versier de chocolade met de versiersels als de chocolade nog nat is.
  10. Herhaal de voorgaande vier stappen tot je cakeballetjes op zijn.

Tip(s) van de chef

  • Als je de cakepops als echte lollies wilt serveren kun je het lollystokje na het dippen en versieren rechtop in een stuk oase of piepschuim steken. Houdt er dan wel rekening mee dat je de overtollige chocolade eerst heel goed moet laten afdruipen.
  • In plaats van de cakepops helemaal onder te dompelen kun je de chocolade er ook met een lepel in strepen overheen drizzelen. Zo zie je al wat van de kleur die aan de binnenzijde zit.