1theelepel geraspte kokos en een beetje voor decoratie
Voor de chilimousse
100gramongeklopte slagroom
1theelepel cacaopoeder
1/2theelepel rode chili vlokkenen een beetje voor decoratie
Voor de decoratie (optioneel)
Rode suikerhartjes
Bereidingswijze
Klop de ingredienten voor de kokosmousse tot een stevige mousse.
Klop de ingredienten voor de chilimousse tot een stevige mousse.
Laat beiden een uur opstijven in de koelkast.
Serveer de kokosmousse in een schaaltje en decoreer met wat extra kokosrasp en rode suikerhartjes.
Serveer de chilimousse in een schaaltje en decoreer met wat extra rode chili vlokken en rode suikerhartjes.
Tip(s) van de chef
Als je jouw chocomousse liever iets zoeter eet kun je een halve tot een volle eetlepel poedersuiker toevoegen aan de recepten. Houdt er wel rekening mee dat het zoet van de suiker ook de pit van de rode chili vlokken wat afvlakt.
Houd je juist niet van extreem pittig, halveer dan de hoeveelheid rode chilivlokken of gebruik ze enkel als decoratie op een chocomousse die je verder puur laat.