Ga terug
+ servings
Print
Broeder Jacob Double Port | TalkNomzToMe.nl

Stoofpot met Broeder Jacob Double Port

Comfort food voor gevorderden ;)

Gang Diner
Keuken Fusion, Nederlands, Vlaams
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 20 minuten
Aantal 6 Personen

Ingredienten

  • 1 kg Runder riblappen
  • 3 Wortels
  • 3 Uien rood of wit
  • 2 Paprika's
  • 5 el Olijfolie
  • 3 tl Gerookt paprika poeder
  • 1 tl Kerrie poeder
  • 1 tl Kaneel
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 fles Broeder Jacob Double Port
  • 2 blikjes Tomaten blokjes
  • 2 blaadjes Laurier
  • 3 el Mango chutney

Bereidingswijze

  1. Leg het vlees in een mengschaal of bak.

  2. Doe hier de olijfolie , gerookt paprika poeder, kerrie poeder, kaneel, zoet en peper over.

  3. Alles goed door elkaar mengen tot het vlees goed bedekt is. 

  4. Laat het vlees 10 à 15 minuten marineren.

  5. Snijd in de tussen tijd de wortels, uien en paprika's in redelijk grove stukken.

  6. Bak het vlees in een koekepan op hoog vuur aan tot dat de buitenkant bruin is,

  7. Laat het vlees even rusten op een snijplak of bord.

  8. Bak in het overgebleven vlees vocht de groenten even kort aan.

  9. In een braadpan op een hoog vuur de tomaten blokjes een beetje ontzuren.

  10. Voeg het vlees, de groenten en de mango chutney toe aan de tomaten blokjes in de braadpan.

  11. Flesje bier en de laurierblaadjes toevoegen aan het geheel.

  12. Alles twee tot twee en een half uur op een laag vuur laten stoven.

Tip(s) van de chef

  • Natuurlijk is de gerecht uitermate geschikt om met gekookte aardappelen te eten
  • Frietje stoofvlees maar dan anders is ook een lekker optie
  • Of als je zin hebt probeer het eens met rijst