Ga terug
+ servings
Print
Mango Chutney | TalkNomzToMe.nl

Mango chutney

Zomers genot!

Gang Brunch, Dip, Ontbijt
Keuken Aziatisch
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Aantal 4 Personen

Ingredienten

  • 1 Blik Mango of 1 verse
  • 1 Ui een kleintje
  • 1 teen Knoflook
  • 1 tl Komijn poeder
  • 1 tl Gember poeder
  • 0.5 tl Cayenne peper
  • 2 blaadjes Kaffer lime
  • 100 gr Suiker
  • 15 ml Water
  • 0.5 el Olie

Bereidingswijze

  1. Laat de mango uit blik uitlekken, of maak de verse mango schoon en snijd deze in blokjes.

  2. Snipper de ui en teen knoflook.

  3. Verhit in een pan de olie en fruit daar in de ui en knoflook.

  4. Voeg de kruiden toe aan de ui en de knoflook en meng dit goed door elkaar heen.

  5. Voeg de mango toe aan het mengsel.

  6. Giet het water erop en voeg de suiker toe.

  7. Goed doorroeren en rustig laten inkoken tot er een jamachtige substantie ontstaat.

Tip(s) van de chef

  • Als je van écht pittig houd kun je fijn gesneden, verse rode peper toevoegen.
  • Gember geeft ook pit. Probeer dit recept eens met verse gember, in plaats van gedroogde en gemalen gember.
  • Sereh, ook wel citroengras, geeft een verrassend frisse smaak aan mango chutney.