Ga terug
+ servings
Print

Chinese tomatensoep

Heerlijke Chinese tomatensoep met gefrituurde glass noodles.
Gang Diner, Lunch, Soep
Keuken Aziatisch
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur 15 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Aantal 4 Personen

Ingredienten

  • 1 liter water
  • 1 liter gezeefde tomaten
  • 1 kipfilet
  • 2 theelepels kippoeder of 2 kippenbouillonblokjes
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook uit de knoflookpers of 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1/2 schijf palmsuiker Gebruik 6 eetlepels bruine basterdsuiker als je dit niet hebt
  • 4 eetlepels zoete sojasaus ketjap manis
  • 2 eetlepels Chinese azijn Gebruik gewone azijn of witte wijnazijn als je dit niet hebt
  • 1 theelepel sereh citroengras
  • 1 theelepel djahe gember
  • 1 1/2 theelepel sambal
  • 2 eetlepels maizena
  • 2 kleine handjes glass noodles

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en bak deze in de soeppan tot hij glazig is.
  2. Voeg de kipfilet toe en schroei deze rondom dicht.
  3. Voeg de knoflook en de tomatenpuree toe en blus het af met een liter water.
  4. Voeg hier de kippoeder aan toe en laat het geheel een uurtje op een klein pitje op laag vuur staan.
  5. Haal de kip uit de bouillon en zet deze even apart zodat hij iets kan afkoelen voor je hem pluist. Voeg de palmsuiker, ketjap, azijn, sambal, djahe en sereh toe aan de tomatenbouillon en roer alles door.
  6. Meng in een apart schaaltje de maizena met 5 tot 6 eetlepels koud water tot een glad papje en voeg dit ook toe aan de tomatenbouillon.
  7. Terwijl je alles in de pan op een laag vuurtje laat doorpruttelen pluis je de kip, gebruik hiervoor twee vorken als hij nog te warm is, en voeg de gepluisde kip samen met de glass noodles toe aan de tomatenbouillon en laat alles nog zo'n kwartiertje op laag voor staan zodat de smaken goed door elkaar trekken.

Tip(s) van de chef

  • Je kunt de soep direct serveren, maar eerlijk is eerlijk, als je hem een nachtje laat staan smaakt hij de volgende dag nog zóveel lekkerder dat het de extra wachttijd waard is.
  • Wil je deze soep graag eten, maar eet je geen vlees? Laat de gepluisde kip achterwege en gebruik groentebouillontabletten voor het maken van de soep.