• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Liquid Nomz / Chinese tomatensoep

Chinese tomatensoep

oktober 29, 2015 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Chinese_Tomatensoep_First

Ga naar China met vakantie en je zult met alle liefde van de wereld geen Chinese tomatensoep kunnen vinden. De zoete smaak van deze soep die hem zo populair maakt past niet in de Chinese keuken. Dat neemt niet weg dat wat wij hier kennen als Chinese tomatensoep een overheerlijke soep is die ondanks de wat langere bereidingstijd heel gemakkelijk te maken is. Eet deze soep als maaltijdsoep, of neem hem in een thermoskan mee naar je werk om weer eens iets anders te eten bij je lunch als een Cup-a-Soupje.

Er is ooit een tijd geweest dat ik experimenteren in de keuken al heel erg leuk vond, maar ik me er nog wel eens gemakkelijk vanaf wilde maken. In het geval van de Chinese tomatensoep die ik zo’n 14 jaar geleden eens op tafel zette had ik het mezelf oneindig veel gemakkelijker gemaakt als ik gewoon een boodschappenlijstje had gemaakt…

Als je beloofd een Oosterse rijsttafel te bereiden kun je er de klok op gelijk zetten dat er wordt gevraagd om Chinese tomatensoep. Bij gebrek aan de juiste ingrediënten heb ik de meest gemakkelijke versie die je kunt bedenken geserveerd; Zes mokken water, zes zakjes Cup-a-Soup Chinese tomaat en een flinke hand met fijngesneden roerbakgroenten. De visite vond het heerlijk en wij hebben thuis stiekem in een deuk gelegen van het lachen om de complimenten voor dat “culinaire hoogstandje”.

Inmiddels heb ik mijn leven behoorlijk gebeterd en maak ik wel een boodschappenlijstje als ik weet dat we eters krijgen zodat ik mijn hand niet meer mis sla. Daarbij is dit recept ook nog eens heel gemakkelijk te maken met kliekjes en eigenlijk heb ik zoals je al kon lezen ook altijd wel een bakje met gepluisde kip in de vriezer liggen voor je-weet-maar-nooit.

Met dit recept maak je een volle pan soep voor minder dan de prijs dan één portie bij de Chinees en de soep laat zich ook nog eens perfect invriezen!

Eet smakelijk!

Print
Chinese tomatensoep
Voorbereidingstijd
15 min
Bereidingstijd
1 uur 15 min
Totale tijd
1 uur 30 min
 
Heerlijke Chinese tomatensoep met gefrituurde glass noodles.
Gang: Diner, Lunch, Soep
Keuken: Aziatisch
Aantal: 4 Personen
Ingredienten
  • 1 liter water
  • 1 liter gezeefde tomaten
  • 1 kipfilet
  • 2 theelepels kippoeder of 2 kippenbouillonblokjes
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook uit de knoflookpers of 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1/2 schijf palmsuiker Gebruik 6 eetlepels bruine basterdsuiker als je dit niet hebt
  • 4 eetlepels zoete sojasaus ketjap manis
  • 2 eetlepels Chinese azijn Gebruik gewone azijn of witte wijnazijn als je dit niet hebt
  • 1 theelepel sereh citroengras
  • 1 theelepel djahe gember
  • 1 1/2 theelepel sambal
  • 2 eetlepels maizena
  • 2 kleine handjes glass noodles
Bereidingswijze
  1. Snipper de ui en bak deze in de soeppan tot hij glazig is.
  2. Voeg de kipfilet toe en schroei deze rondom dicht.
  3. Voeg de knoflook en de tomatenpuree toe en blus het af met een liter water.
  4. Voeg hier de kippoeder aan toe en laat het geheel een uurtje op een klein pitje op laag vuur staan.
  5. Haal de kip uit de bouillon en zet deze even apart zodat hij iets kan afkoelen voor je hem pluist. Voeg de palmsuiker, ketjap, azijn, sambal, djahe en sereh toe aan de tomatenbouillon en roer alles door.
  6. Meng in een apart schaaltje de maizena met 5 tot 6 eetlepels koud water tot een glad papje en voeg dit ook toe aan de tomatenbouillon.
  7. Terwijl je alles in de pan op een laag vuurtje laat doorpruttelen pluis je de kip, gebruik hiervoor twee vorken als hij nog te warm is, en voeg de gepluisde kip samen met de glass noodles toe aan de tomatenbouillon en laat alles nog zo'n kwartiertje op laag voor staan zodat de smaken goed door elkaar trekken.
Tip(s) van de chef
  • Je kunt de soep direct serveren, maar eerlijk is eerlijk, als je hem een nachtje laat staan smaakt hij de volgende dag nog zóveel lekkerder dat het de extra wachttijd waard is.
  • Wil je deze soep graag eten, maar eet je geen vlees? Laat de gepluisde kip achterwege en gebruik groentebouillontabletten voor het maken van de soep.

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 stemmen, gemiddeld: 3,00 van de 5)
Laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Liquid Nomz, Nomz Tags: Aziatische keuken, Kip, Soep, Take out, Tomaat

Vorig bericht: « Nomzledge – Kip pluizen
Volgend bericht: Echte boterkoek (mét roomboter!) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Wat zegt je bestek?
    Wat zegt je bestek?

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....