Ga terug
–+ servings
Print
Broccolistronk Stamppot

Broccolistronk stamppot met spekjes

Ook met restjes kan je een heerlijke maaltijd op tafel zetten.

Gang Diner
Keuken Budget, Nederlands, Vlaams
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Aantal 2 Personen

Ingredienten

  • 3 aardappels
  • 1 broccoli stronk
  • 1/4 zakje geraspte kaas
  • 1/2 bakje spekreepjes
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

  1. Schil en snijdt de broccolistronk en de aardappelen.
  2. Bak ondertussen de spekjes uit.
  3. Kook het geheel tot dat het gaar is en giet het geheel af.
  4. Meng of pureer alles samen met de kaas en voeg peper en zout naar smaak toe.

Tip(s) van de chef

  • Wil je wel een zachte stamppot structuur, stamp dan alle ingrediënten, behalve de kaas, met een aardappelstamper na het koken. Na het stampen voeg je de kaas toe en roer je alles nog een keer goed door voor je opschept.
  • Ben je bang dat het toevoegen van spekvet de maaltijd te zwaar of te vet maakt? Gebruik dan een scheutje melk om de stamppot lekker smeuig te maken.