• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Budget Nomz / Broccolistronk stamppot

Broccolistronk stamppot

januari 11, 2016 By Sergio Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Broccolistronk_Stamppot_First

BroccoliSTRONK Stamppot? Ja je leest het goed. Als je echt budget wilt koken is het fijn om te weten dat de stukken die na het snijden van je groenten die vaak weggegooid worden ook gewoon gebruikt kunnen worden om een volledige maaltijd mee te bereiden. De stronk van een broccoli is zo’n stuk. Hij maakt ongeveer een derde uit van het totale gewicht van de broccoli die je koopt en bij de meeste mensen beland de stronk standaard in de vuilnisbak. Hardstikke zonde natuurlijk, want de stronk is ook eetbaar en heeft heel veel smaak. Het enige verschil tussen de stronk en de roosjes van broccoli is dat de stronk een iets langere kooktijd nodig heeft.

Stamppot kun je op verschillende manieren maken. Meestal vind ik het lekker om hem met de aardappelstamper echt helemaal fijn te stampen zodat je een zachte structuur krijgt. In het geval van de broccolistronk stamppot vind ik het juist lekker om een grovere structuur te hebben. Op de een of andere manier is de grove structuur in combinatie met uitgebakken spek en geraspte kaas precies hetgeen wat de maaltijd af maakt.

Broccolistronk_Stamppot_1

Het is bijna een nieuw soort groente als je de stronk zo ziet liggen. Vaak zitten er wat donkere plekken aan de buitenzijde, vaak door het strak aangetrokken folie wat altijd om de broccoli heen zit. Snijdt de stronk van de broccoli om te beginnen schoon.

Broccolistronk_Stamppot_2

Snijdt de stronk vervolgens in stukken. Stukken van zo’n anderhalve centimeter vind ik zelf het fijnst. Natuurlijk kun je nog grover, of juist fijner snijden. Hoe kleiner je de stukken snijdt, hoe sneller je alles gaar kookt.

Broccolistronk_Stamppot_3 Schil de aardappelen en snijdt deze in stukken ongeveer even groot als de broccolistronk. Zo kun je alles in één pan koken en is alles tegelijk klaar. Doe de aardappel en de broccolistronk samen in een pan met ruim water en een snuf zout en breng aan de kook. Kook het geheel in circa 20 minuten gaar.

Bak ondertussen de spek uit in een aparte pan.

Broccolistronk_Stamppot_4

Giet de aardappelen en broccolistronk af, voeg de uitgebakken spek met het spekvet en de geraspte kaas toe. Schep alles grof door elkaar. Als de kaas draden begint te trekken heb je alles voldoende omgeschept en kun je de stamppot opscheppen.

Eet smakelijk!

Broccolistronk Stamppot
Print
Broccolistronk stamppot met spekjes
Voorbereidingstijd
5 min
Bereidingstijd
15 min
Totale tijd
20 min
 

Ook met restjes kan je een heerlijke maaltijd op tafel zetten.

Gang: Diner
Keuken: Budget, Nederlands, Vlaams
Aantal: 2 Personen
Ingredienten
  • 3 aardappels
  • 1 broccoli stronk
  • 1/4 zakje geraspte kaas
  • 1/2 bakje spekreepjes
  • zout
  • peper
Bereidingswijze
  1. Schil en snijdt de broccolistronk en de aardappelen.
  2. Bak ondertussen de spekjes uit.
  3. Kook het geheel tot dat het gaar is en giet het geheel af.
  4. Meng of pureer alles samen met de kaas en voeg peper en zout naar smaak toe.
Tip(s) van de chef
  • Wil je wel een zachte stamppot structuur, stamp dan alle ingrediënten, behalve de kaas, met een aardappelstamper na het koken. Na het stampen voeg je de kaas toe en roer je alles nog een keer goed door voor je opschept.
  • Ben je bang dat het toevoegen van spekvet de maaltijd te zwaar of te vet maakt? Gebruik dan een scheutje melk om de stamppot lekker smeuig te maken.

Kosten van dit recept;

Broccoli €0.26
Aardappelen €0.22
Spekreepjes €0.68
Geraspte kaas €0.30
Kruiden €0.15

Totale kosten €1.60

 

 

NIET VERGETEN

Van deze maaltijd houd je geen restjes over voor een volgende maaltijd.

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)
Laden...

 

Signed_SergioVia Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Budget Nomz, Nomz Tags: Broccoli, Budget, Budgetweek, Dina schrijft, Kaas, Stamppot, Uitgebakken spek

Vorig bericht: « Cannelloni (zonder oven)
Volgend bericht: Champignonsoep »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
    Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....