Ga terug
+ servings
Print

Pittige Surf And Turf

Gang Diner
Keuken Aziatisch
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 7 minuten
Totale tijd 17 minuten
Aantal 2 Personen

Ingredienten

  • 2 Paprika's
  • 3/4 Bosui
  • 1/2 Paksoi
  • 2 Tenen knoflook
  • 1/2 Spaanse peper
  • 350 gram Biefstuk
  • 150 gram Garnalen
  • 250 gram Noedels
  • 1 theelepel Gerookt paprika poeder
  • 1 theelepel Scherp paprika poeder
  • 1/2 theelepel Gember poeder
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Wok olie
  • Soja saus

Bereidingswijze

  1. Snijd de paprika in grove blokken.
  2. Snijd de bos ui in ringen.
  3. Snijd de bladeren van de paksoi fijn.
  4. Snijd de stengels van de paksoi grof.
  5. Snijd de knoflook en de peper fijn.
  6. Snijd de biefstuk in blokken.
  7. Meng de kruiden samen met de biefstuk in een mengschaal en zorg ervoor dat alles bedekt is.
  8. Breng water aan de kook en kook de noedels volgens de instructies op de verpakking.
  9. Zet een wok op hoog vuur en schenk er een goede scheut wok olie in.
  10. Zodra de olie begint te walmen voeg je de garnalen,paprika en paksoi stengels toe.
  11. Goed mengen tot de ingrediënten licht beginnen te verkleuren.
  12. Voeg nu de biefstuk toe.
  13. Goed mengen tot alles de juiste gaarheid heeft.
  14. Voeg de paksoi bladen en de bosui ringen toe.
  15. Even doorroeren.
  16. Afblussen met soja saus.
  17. Voeg de knoflook en de peper toe en roer dit door.
  18. Giet de noedels af en opdienen maar!

Tip(s) van de chef

  • Mocht je haast hebben zet dan een tweede pan met water op en stop alle ingrediënten die in de wok moeten in een bol zeef in deze pan, zo gaart alles al een beetje en is het sneller klaar met wokken.
  • Wil je eens wat anders dan garnalen? Probeer eens een stukje zalm erbij.