Surf & Turf is een geweldig gerecht voor wie niet kan kiezen tussen vlees of vis. Laat ons daar ook eens geregeld last van hebben, als de ene meer zin heeft in vlees en de ander meer zin in vis, is dit voor ons wel een beetje een “go to” oplossing geworden. Surf & Turf zijn er in veel verschillende varianten, de meest voorkomende variant is rood vlees (meestal biefstuk) en garnalen (al dan niet gepeld of met kop) maar je kan er eigenlijk alle kanten mee op en mee experimenteren naar harte lust (één van de dingen die ik zo leuk vind aan het maken van een surf & turf).
Dit keer heb ik gekozen voor een surf & turf met een Aziatisch tintje. Hieronder een recept voor 2 à 3 personen.
Snijd de paprika’s in grove blokken, ik vind het leuk om verschillende kleuren te gebruiken maar dat is natuurlijk geen must.
Snijd de bos ui in grove ringen.
Snijd een knoflook fijn (of pers deze in een knoflookpers) en snijd een Spaans pepertje fijn (voor de mensen die opletten en gaan roepen op je foto staat geen Spaanse peper… Dat klopt ik heb een klein pepertje uit mijn vaders tuin gebruikt ;))
Snijd je vlees in blokken van ongeveer 2 bij 2 centimeter
Wok eerst je paprika, een deel van de bos ui ringen en de garnalen. Voeg zodra dit voor drie kwart klaar (gaar) is je vlees toe en blus zodra je vlees klaar is het geheel af met soja saus en voeg de knoflook en de peper toe.
Eet smakelijk!
- 2 Paprika's
- 3/4 Bosui
- 1/2 Paksoi
- 2 Tenen knoflook
- 1/2 Spaanse peper
- 350 gram Biefstuk
- 150 gram Garnalen
- 250 gram Noedels
- 1 theelepel Gerookt paprika poeder
- 1 theelepel Scherp paprika poeder
- 1/2 theelepel Gember poeder
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- Wok olie
- Soja saus
- Snijd de paprika in grove blokken.
- Snijd de bos ui in ringen.
- Snijd de bladeren van de paksoi fijn.
- Snijd de stengels van de paksoi grof.
- Snijd de knoflook en de peper fijn.
- Snijd de biefstuk in blokken.
- Meng de kruiden samen met de biefstuk in een mengschaal en zorg ervoor dat alles bedekt is.
- Breng water aan de kook en kook de noedels volgens de instructies op de verpakking.
- Zet een wok op hoog vuur en schenk er een goede scheut wok olie in.
- Zodra de olie begint te walmen voeg je de garnalen,paprika en paksoi stengels toe.
- Goed mengen tot de ingrediënten licht beginnen te verkleuren.
- Voeg nu de biefstuk toe.
- Goed mengen tot alles de juiste gaarheid heeft.
- Voeg de paksoi bladen en de bosui ringen toe.
- Even doorroeren.
- Afblussen met soja saus.
- Voeg de knoflook en de peper toe en roer dit door.
- Giet de noedels af en opdienen maar!
- Mocht je haast hebben zet dan een tweede pan met water op en stop alle ingrediënten die in de wok moeten in een bol zeef in deze pan, zo gaart alles al een beetje en is het sneller klaar met wokken.
- Wil je eens wat anders dan garnalen? Probeer eens een stukje zalm erbij.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie