• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Diner / Pittige Surf & Turf

Pittige Surf & Turf

oktober 12, 2015 By Sergio Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Pittige_Surf_Turf_First

Surf & Turf is een geweldig gerecht voor wie niet kan kiezen tussen vlees of vis. Laat ons daar ook eens geregeld last van hebben, als de ene meer zin heeft in vlees en de ander meer zin in vis, is dit voor ons wel een beetje een “go to” oplossing geworden. Surf & Turf zijn er in veel verschillende varianten, de meest voorkomende variant is rood vlees (meestal biefstuk) en garnalen (al dan niet gepeld of met kop) maar je kan er eigenlijk alle kanten mee op en mee experimenteren naar harte lust (één van de dingen die ik zo leuk vind aan het maken van een surf & turf).

Dit keer heb ik gekozen voor een surf & turf met een Aziatisch tintje. Hieronder een recept voor 2 à 3 personen.

Pittige_Surf_Turf_1Snijd de paprika’s in grove blokken, ik vind het leuk om verschillende kleuren te gebruiken maar dat is natuurlijk geen must.

Pittige_Surf_Turf_2Snijd de bos ui in grove ringen.

Pittige_Surf_Turf_3Snijd een knoflook fijn (of pers deze in een knoflookpers) en snijd een Spaans pepertje fijn (voor de mensen die opletten en gaan roepen op je foto staat geen Spaanse peper… Dat klopt ik heb een klein pepertje uit mijn vaders tuin gebruikt ;))

Pittige_Surf_Turf_4Snijd je vlees in blokken van ongeveer 2 bij 2 centimeter

Pittige_Surf_Turf_5Wok eerst je paprika, een deel van de bos ui ringen en de garnalen. Voeg zodra dit voor drie kwart klaar (gaar) is je vlees toe en blus zodra je vlees klaar is het geheel af met soja saus en voeg de knoflook en de peper toe.

Eet smakelijk!

 

Print
Pittige Surf And Turf
Voorbereidingstijd
10 min
Bereidingstijd
7 min
Totale tijd
17 min
 
Gang: Diner
Keuken: Aziatisch
Aantal: 2 Personen
Ingredienten
  • 2 Paprika's
  • 3/4 Bosui
  • 1/2 Paksoi
  • 2 Tenen knoflook
  • 1/2 Spaanse peper
  • 350 gram Biefstuk
  • 150 gram Garnalen
  • 250 gram Noedels
  • 1 theelepel Gerookt paprika poeder
  • 1 theelepel Scherp paprika poeder
  • 1/2 theelepel Gember poeder
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Wok olie
  • Soja saus
Bereidingswijze
  1. Snijd de paprika in grove blokken.
  2. Snijd de bos ui in ringen.
  3. Snijd de bladeren van de paksoi fijn.
  4. Snijd de stengels van de paksoi grof.
  5. Snijd de knoflook en de peper fijn.
  6. Snijd de biefstuk in blokken.
  7. Meng de kruiden samen met de biefstuk in een mengschaal en zorg ervoor dat alles bedekt is.
  8. Breng water aan de kook en kook de noedels volgens de instructies op de verpakking.
  9. Zet een wok op hoog vuur en schenk er een goede scheut wok olie in.
  10. Zodra de olie begint te walmen voeg je de garnalen,paprika en paksoi stengels toe.
  11. Goed mengen tot de ingrediënten licht beginnen te verkleuren.
  12. Voeg nu de biefstuk toe.
  13. Goed mengen tot alles de juiste gaarheid heeft.
  14. Voeg de paksoi bladen en de bosui ringen toe.
  15. Even doorroeren.
  16. Afblussen met soja saus.
  17. Voeg de knoflook en de peper toe en roer dit door.
  18. Giet de noedels af en opdienen maar!
Tip(s) van de chef
  • Mocht je haast hebben zet dan een tweede pan met water op en stop alle ingrediënten die in de wok moeten in een bol zeef in deze pan, zo gaart alles al een beetje en is het sneller klaar met wokken.
  • Wil je eens wat anders dan garnalen? Probeer eens een stukje zalm erbij.

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Laden...

 

Signed_Sergio

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Diner, Fusion Nomz, Meaty Nomz, Nomz, Quick Nomz, Underwater Nomz Tags: Biefstuk, Garnalen, Paprika, Spicy, Vis, Vlees, Wok

Vorig bericht: « Tabasco Burger
Volgend bericht: Appeltaart zoals omi hem maakte »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
    Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....