Ga terug
+ servings
Print
Pannenkoeken

Pannenkoeken

Lekker.

Gang Diner, Lunch
Keuken Budget, Nederlands
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Aantal 12 Pannekoeken

Ingredienten

  • 1/2 liter melk
  • 350 gram bloem
  • 3 eieren
  • snufje zout
  • Boter

Bereidingswijze

  1. Doe de melk en de eieren in een mengkom meng dit een beetje door elkaar
  2. Voeg de bloem en het zou toe en meng het tot een klont vrij beslag
  3. Verwarm een beetje boter in een koekenpan
  4. Giet met een soeplepel een dun laagje beslag in de pan
  5. Zodra de onderkant gaar is, de pannenkoek omdraaien en de andere kant laten garen

Tip(s) van de chef

  • Als de stank van het bakken van pannenkoeken voor jou een reden is om het juist niet zelf te doen kun je eens proberen om, terwijl je de pannenkoeken aan het bakken bent, op een ander pitje een pannetje met water en een scheut azijn op te zetten. Dit gaat de baklucht tegen en zo zit je niet heel de avond in een pannenkoeken-lucht.