• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Budget Nomz / Pannenkoeken

Pannenkoeken

januari 16, 2016 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Pannenkoeken_First

Pannenkoeken zijn supergemakkelijk zelf te maken en véél lekker uit eigen keuken dan kant-en-klaar uit de supermarkt. Je hebt maar drie ingrediënten nodig voor deze pannenkoeken en je kunt een klein beetje spelen met de verhouding van de ingrediënten afhankelijk van of je graag wat dikkere of juist wat dunnere pannenkoeken eet. Wij maken vandaag heel basic pannenkoeken zodat we het overschot kunnen gebruiken voor een vervolg gerecht.

Met vier kindjes ben ik gewend om met meerdere pannen tegelijk pannenkoeken te bakken en er komt geen spatel aan te pas om ze om te draaien. Hier worden de pannenkoeken in de lucht gegooid om ze om te draaien. Er is er, tot grote teleurstelling van de kindjes, nog nooit een aan het plafond blijven hangen. En wat ook traditie is; De eerste pannenkoek mislukt altijd, want er moet natuurlijk wel worden voorgeproefd 😉

Pannenkoeken_1
Weeg je bloem af, meet de melk af en splits je eieren in een aparte kom. Zo kun je eventuele stukjes schil of andere troepjes die in een ei kunnen zitten er gemakkelijk uit vissen zonder de rest van je ingrediënten te verknallen.

Pannenkoeken_2
Giet de melk en de eieren bij de bloem en roer alles met een garde tot een glad beslag. Het beslag moet mooi vloeibaar zijn. Heb je toevallig wat kleinere eieren en is je beslag aan de dikke kant, voeg dan een extra ei toe of een scheutje extra melk.

Laat een klontje boter in een grote koekenpan smelten op middelhoog vuur en schep met een jus- of soeplepel een schep van het beslag in de pan. Als de bovenkant van de pannenkoek droog is kun je hem omdraaien. Laat de pannenkoek wanneer hij is omgedraaid nog ongeveer een minuutje bakken en schuif hem daarna op een bord.

Herhaal deze stappen tot al je beslag op is.

Pannenkoeken_3
Et voila, een stapel heerlijk verse pannenkoeken. Beleg de pannenkoeken met wat je in huis hebt. Het is een heerlijke manier om restjes van vanalles en nog wat op te maken. Als je van hartige pannenkoeken houd besmeer je ze bijvoorbeeld met curry of ketchup en beleg je ze met eventueel een restje vleeswaren. Of misschien wil je je wagen aan de wannabe chutney die we al eens eerder deelden. Als je van zoet houd ga je voor jam, slagroom, hagelslag of waar je maar zin in hebt.
Eet je pannenkoeken het liefst klassiek, ga dan voor suiker en/of stroop.

Eet smakelijk!

Pannenkoeken
Print
Pannenkoeken
Voorbereidingstijd
5 min
Bereidingstijd
15 min
 

Lekker.

Gang: Diner, Lunch
Keuken: Budget, Nederlands
Aantal: 12 Pannekoeken
Ingredienten
  • 1/2 liter melk
  • 350 gram bloem
  • 3 eieren
  • snufje zout
  • Boter
Bereidingswijze
  1. Doe de melk en de eieren in een mengkom meng dit een beetje door elkaar
  2. Voeg de bloem en het zou toe en meng het tot een klont vrij beslag
  3. Verwarm een beetje boter in een koekenpan
  4. Giet met een soeplepel een dun laagje beslag in de pan
  5. Zodra de onderkant gaar is, de pannenkoek omdraaien en de andere kant laten garen
Tip(s) van de chef
  • Als de stank van het bakken van pannenkoeken voor jou een reden is om het juist niet zelf te doen kun je eens proberen om, terwijl je de pannenkoeken aan het bakken bent, op een ander pitje een pannetje met water en een scheut azijn op te zetten. Dit gaat de baklucht tegen en zo zit je niet heel de avond in een pannenkoeken-lucht.

Kosten van dit recept;

Eieren €0.45
Bloem €0.16
Melk €0.30
Kruiden €0.15

Totale kosten €1.05

 

NIET VERGETEN

Houdt vier pannenkoeken van de stapel apart. Hier maken we morgen enchiladas mee.

Heb je nog pannenkoeken over? Koude pannenkoeken zijn lekker als lunch!

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)
Laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Budget Nomz, Nomz Tags: Budget, Budget week, Dina schrijft, Pannenkoeken

Vorig bericht: « Chili con Carne
Volgend bericht: Enchiladas »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Molho de piri piri
    Molho de piri piri
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....