Go Back
Print
Sushi Salade

Sushi salade

Huge Pok├ęball eh bowl.

Gang Bijgerecht, Diner, Lunch
Keuken Aziatisch, Fusion
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Aantal 2 Personen

Ingredienten

  • 1/4 krop ijsbergsla
  • 100 gram gekookte rijst met sushiazijn naar smaak
  • 200 gram wakame zeewiersalade
  • 150 gram gerookte zalm
  • 200 gram edamame boontjes
  • 2 eetlepels sojasaus
  • Wasabi sesamzaadjes naar smaak

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Voor deze salade kun je ook gewone rijst gebruiken in plaats van sushirijst.
  2. Maak de rijst na het koken aan met sushiazijn naar smaak.
  3. Snijdt de ijsbergsla in dunne reepjes.
  4. Snijdt de gerookte zalm in reepjes en besprenkel met de sojasaus. Schep de zalm met de sojasaus goed door en zet even apart zodat de smaken in elkaar kunnen trekken.
  5. Leg de ijsbergsla in een groot, diep bord of in een (platte) schaal.
  6. Schep de rijst over de ijsbergsla heen.
  7. Leg de wakame over de rijst heen.
  8. Verdeel de zalmreepjes over het geheel.
  9. Strooi de (gedopte) edamame boontjes over de salade.
  10. Strooi naar smaak wasabi sesamzaadjes over de salade en serveer het geheel.

Tip(s) van de chef

  • Vind je wasabi te heet, gebruik dan gewone sesamzaadjes om over de salade te strooien.
  • Deze salade is ook heel gemakkelijk een avond van tevoren klaar te maken zodat je eens een andere lunch mee kunt nemen.