• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Healthy Nomz / Sushi salade met gerookte zalm – Kiddielunch #1

Sushi salade met gerookte zalm – Kiddielunch #1

januari 29, 2016 By Linda 2 Reacties

Naar recept gaan Recept afdrukken

Sushi_Salade_First

Sushi salade is een variant op de lazy sushi die ik ooit al eens postte op een ander blog. De kindjes zijn gek op sushi in allerlei varianten en als ze de kans zouden krijgen werd ik drie keer in de week de keuken in gestuurd om sushi te maken. Gelukkig zijn we zelf ook niet vies van sushi, dus over het algemeen is er voldoende in huis om sushi in elkaar te rollen. Soms, niet vaak ;), zijn er restjes over van het sushi eten en dan ga je creatief aan de slag. Eten weggooien is nog altijd zonde en daarbij is het maken van een salade een heel stuk sneller gedaan dan sushi in elkaar rollen.

Toen er weer vierstemmig om sushi werd gevraagd omdat de dames en heren geen zin hadden in brood als lunch had ik dus een hele goede reden om een rondje creatief te zijn en een op sushi geïnspireerde salade te maken. Omdat we heerlijk met zijn allen hebben staan “knoeien” in de keuken heb ik geen foto’s gemaakt van hoe we de salade hebben opgebouwd, alleen van het eindresultaat.

Eigenlijk had ik oorspronkelijk niet eens het idee om het recept voor deze salade te delen. Tot ik op Anne Soofs Kitchen en Bakery tegenkwam dat ze een foodblogevent organiseerde. Het thema is goede voornemens en gezonder gaan leven. Nu doe ik niet aan goede voornemens en al zou ik soms misschien iets gezonder kunnen leven denk ik ook dat ik op dat vlak wel goed zit. Ik blijf dus lekker doen wat ik al jaren doe en dat mijn kinderen ook op de goede manier tegen eten aankijken en ik me dus weinig zorgen lijk te hoeven maken over hun eetgewoontes als ze later groot laat dit recept wat ze maakten wel zien. Deze sushi salade keukenknutsel vond ik dus wel een inzending waardig.

Sushi_Salade_Last

Ziet er heerlijk uit toch? En deze sushi salade is heel simpel te maken. Wees gewaarschuwd, als je deze salade gaat maken heb je er een favoriet nieuw lunchgerecht bij!

Voor deze salade had ik nog een restant gekookte witte rijst staan in de koelkast. Heb je geen gekookte rijst meer staan kook je gewoon zelf een kopje. Als je uitgaat van 60 gram ongekookte rijst heb je uiteindelijk ruim 100 gram rijst voor in de salade. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. (Voor deze salade kun je dus ook gewone rijst gebruiken in plaats van sushirijst.)
Maak de rijst na het koken aan met sushiazijn naar smaak. Hoeveel sushiazijn je gebruikt is afhankelijk van welke soort je gebruikt. Als je de echte haalt bij de toko moet je niet vergeten de azijn aan te maken met suiker en zout. Gebruik je een kant en klare variant, zoals ze bijvoorbeeld bij de Xenos hebben, kun je de azijn direct uit het flesje gebruiken.

Als je vervolgens de ijsbergsla in reepjes snijdt en hetzelfde doet met de gerookte zalm en je deze besprenkeld met de sojasaus ben je al klaar met al je voorbereidingen en kun je de salade gaan stapelen.

Begin met de ijsbergsla en schep hier de (afgekoelde) rijst overheen. Hier overheen leg je de wakame. Zorg ervoor dat je bij het stapelen en verdelen van de ingrediënten alle afzonderlijke ingrediënten blijft zien. Zo ziet je salade er extra smakelijk uit.
Vervolgens gaan de zalmreepjes op de salade en daarna strooi je de edamame over het geheel. Mocht je sojaboontjes gebruiken die nog in de dop zitten moet je ze natuurlijk wel even uit de dop halen voor je ze over de salade heen doet.
Als laatste strooi je naar smaak de wasabi sesamzaadjes over de salade en kun je aan tafel.

Sushi-Salade_1

Een snelle salade die nét weer eens even anders is dan de salades die je misschien gewend bent. Door de edamame en de rijst is de salade verrassend vullend en de combinatie van de zoute soja in de zalm en de scherpe bite van de wasabi sesamzaadjes is letterlijk een feestje in je mond.

Eet smakelijk!

Sushi Salade
Print
Sushi salade
Voorbereidingstijd
10 min
Bereidingstijd
10 min
Totale tijd
20 min
 

Huge Pokéball eh bowl.

Gang: Bijgerecht, Diner, Lunch
Keuken: Aziatisch, Fusion
Aantal: 2 Personen
Ingredienten
  • 1/4 krop ijsbergsla
  • 100 gram gekookte rijst met sushiazijn naar smaak
  • 200 gram wakame zeewiersalade
  • 150 gram gerookte zalm
  • 200 gram edamame boontjes
  • 2 eetlepels sojasaus
  • Wasabi sesamzaadjes naar smaak
Bereidingswijze
  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Voor deze salade kun je ook gewone rijst gebruiken in plaats van sushirijst.
  2. Maak de rijst na het koken aan met sushiazijn naar smaak.
  3. Snijdt de ijsbergsla in dunne reepjes.
  4. Snijdt de gerookte zalm in reepjes en besprenkel met de sojasaus. Schep de zalm met de sojasaus goed door en zet even apart zodat de smaken in elkaar kunnen trekken.
  5. Leg de ijsbergsla in een groot, diep bord of in een (platte) schaal.
  6. Schep de rijst over de ijsbergsla heen.
  7. Leg de wakame over de rijst heen.
  8. Verdeel de zalmreepjes over het geheel.
  9. Strooi de (gedopte) edamame boontjes over de salade.
  10. Strooi naar smaak wasabi sesamzaadjes over de salade en serveer het geheel.
Tip(s) van de chef
  • Vind je wasabi te heet, gebruik dan gewone sesamzaadjes om over de salade te strooien.
  • Deze salade is ook heel gemakkelijk een avond van tevoren klaar te maken zodat je eens een andere lunch mee kunt nemen.

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)
Laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Healthy Nomz, Nomz Tags: Edamame, Gerookte zalm, Kiddielunch, Salade, Soja boontjes, Sushi, Wakame, Wasabi sesamzaadjes

Vorig bericht: « De irritaties van de keuken delen met een leek
Volgend bericht: Pittige rijst »

Lees Interacties

Reacties

  1. Stasya zegt

    januari 29, 2016 om 14:38

    Die ga ik dus zeker eens uitproberen! Zal ongetwijfeld net zo’n succes zijn als lazy sushi 🙂

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 29, 2016 om 15:57

      Dat weet ik wel zeker! Eet smakelijk alvast 😉

      Binnenkort kom ik een keer jou eten 😀

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Molho de piri piri
    Molho de piri piri
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....