Ga terug
+ servings
Print
Hachee

Hachee van omi

Eerlijk is eerlijk oma maakte dit toch altijd het lekkerste.

Gang Diner
Keuken Nederlands
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur
Aantal 3 Personen

Ingredienten

  • 10 ribkarbonades
  • 8 uien Afhankelijk van hoe groot de uien zijn.
  • 5 laurierblaadjes
  • Azijn
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de karbonades met peper en zout en braad ze gaar in een braadpan of koekenpan.
  2. Snipper de uien.
  3. Haal de karbonades uit de pan en pluis het vlees.
  4. Bak/stoof de uien in de overgebleven jus tot ze glazig zijn.
  5. Voeg de gepluisde karbonade toe en schep alles goed om.
  6. Voeg azijn toe tot het vlees ongeveer tot de helft onder staat.
  7. Voeg water toe tot het vlees nét onder staat.
  8. Voeg de laurierblaadjes toe.
  9. Laat het geheel op een laag vuur gedurende enkele uren pruttelen. Het vocht zal voor een groot deel inkoken en verdampen.
  10. Vis de laurierblaadjes uit je hachee en je kunt hem serveren!

Tip(s) van de chef

  • Ben je bang voor een té zure smaak door de hoeveelheid azijn? Begin met het toevoegen van azijn tot het vlees ongeveer een kwart onder staat en vul de rest van het vocht aan met water. De daadwerkelijke hoeveelheid vocht die je totaal moet toevoegen is voor een groot deel afhankelijk van hoeveel vlees je van de karbonades hebt en hoeveel jus je overhebt om je uien in te stoven. Een goed recept voor hachee zal daarom altijd een schaal-één-op-het-blote-oog recept zijn.
  • Hachee wordt meestal gegeten met gekookte aardappelen. Probeer het eens met rijst. Ook heel lekker en zo wordt hachee opeens een gerecht wat ook in de zomer heel goed geserveerd kan worden.