• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Hachee van omi – Ultimate comfortfood!

Hachee van omi – Ultimate comfortfood!

februari 11, 2016 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Hachee_First

Hachee heb ik van mijn oma leren maken en maak ik dus altijd met karbonade omdat zij dat ook zo deed. En ik maak altijd hele grote hoeveelheden tegelijk, dus dit is een klein beetje een “uit de losse pols” recept. Omdat de hachee behoorlijk lang moet pruttelen en ik niet altijd de tijd heb om grote hoeveelheden karbonades te pluizen vries ik een aantal porties in. Schrik niet van de hoeveelheid azijn. Deze kun je natuurlijk iets verminderen. De azijn maakt het vlees heerlijk zacht en de extreem zure smaak verdwijnt naar mate je de hachee langer laat pruttelen. Niet alle zurigheid verdwijnt natuurlijk. Ik houd ervan, maar niet iedereen is gek op een heel zure azijn smaak. het is dus echt een beetje en kwestie van spelen met de hoeveelheid tot je de voor jou perfecte smaak hebt gevonden.

Dat ik het recept goed in mijn vingers had bleek wel toen mijn oma naar een aanleunwoning verhuisde en ze niet meer voor zichzelf hoefde, en eigenlijk ook niet meer kon, koken. Ik woonde aan de overkant van de straat en we zijn nog een keer met zijn allen overgestoken om ouderwets samen hachee te gaan eten, alleen was de hachee deze keer door mij klaargemaakt. Ik hoor haar nog zo roepen; “Ik ben geen grote eter hoor. Ik hoef niet teveel!” Ze heeft drie keer opgeschept en zei aan het einde van de week dat ze er nog steeds vol van zat en dat het haar zo goed had gesmaakt. Een groter compliment kun je volgens mij niet krijgen 🙂

Hachee_1

Bestrooi je karbonades met peper en zout naar smaak. Braadt het aantal karbonades wat je wilt gebruiken en laat ze op laag vuur helemaal gaar sudderen.

Hachee_2

Haal de karbonades uit de pan en pluis het vlees van de botten af. Bewaar de jus. Als je een liefhebber bent van botjes afkluiven kun je de botten bewaren om onder het tv-kijken lekker schoon te knagen. Zelf ben ik daar geen fan van, dus de botten verdwijnen meestal gewoon in de vuilnisbak.

Hachee_3

Snipper hetzelfde aantal uien als je karbonades hebt gebraden en bak/stoof de uien in de jus lekker zacht.

Hachee_4
Voeg de gepluisde karbonade toe en schep alles goed door.

Hachee_5
Voeg zoveel azijn toe dat het vlees net niet tot de helft onder staat. Voeg zoveel (lauwwarm) water toe dat het vlees helemaal onder staat. Voeg laurierblad naar smaak toe. Op 20 karbonades gebruik ik zo’n 10 blaadjes, dus ga uit van één blaadje per 2 karbonades.

Schep alles goed door en zet je pan op het kleinste pitje en het laagste vlammetje. Laat alles een paar uur lekker pruttelen/stoven. Hoe langer het staat, hoe zachter het vlees wordt.

Hachee_6
Serveer met gekookte aardappelen. De meeste mensen in Nederland zijn gewend om hachee met rode kool te eten. Zo heb ik het gelukkig nooit hoeven eten, want rode kool kan wat mij betreft heel ver uit de buurt van mijn (non-)dieet gehouden worden. Wat ik zelf wel erg lekker vind bij hachee zijn stoofpeertjes. Het zure van de hachee en het zoete van de stoofpeertjes is een geweldige combinatie en precies zoals ik het bij oma altijd kreeg.

Eet smakelijk!

Hachee
Print
Hachee van omi
Voorbereidingstijd
15 min
Bereidingstijd
45 min
Totale tijd
1 uur
 

Eerlijk is eerlijk oma maakte dit toch altijd het lekkerste.

Gang: Diner
Keuken: Nederlands
Aantal: 3 Personen
Ingredienten
  • 10 ribkarbonades
  • 8 uien Afhankelijk van hoe groot de uien zijn.
  • 5 laurierblaadjes
  • Azijn
  • Peper
  • Zout
Bereidingswijze
  1. Bestrooi de karbonades met peper en zout en braad ze gaar in een braadpan of koekenpan.
  2. Snipper de uien.
  3. Haal de karbonades uit de pan en pluis het vlees.
  4. Bak/stoof de uien in de overgebleven jus tot ze glazig zijn.
  5. Voeg de gepluisde karbonade toe en schep alles goed om.
  6. Voeg azijn toe tot het vlees ongeveer tot de helft onder staat.
  7. Voeg water toe tot het vlees nét onder staat.
  8. Voeg de laurierblaadjes toe.
  9. Laat het geheel op een laag vuur gedurende enkele uren pruttelen. Het vocht zal voor een groot deel inkoken en verdampen.
  10. Vis de laurierblaadjes uit je hachee en je kunt hem serveren!
Tip(s) van de chef
  • Ben je bang voor een té zure smaak door de hoeveelheid azijn? Begin met het toevoegen van azijn tot het vlees ongeveer een kwart onder staat en vul de rest van het vocht aan met water. De daadwerkelijke hoeveelheid vocht die je totaal moet toevoegen is voor een groot deel afhankelijk van hoeveel vlees je van de karbonades hebt en hoeveel jus je overhebt om je uien in te stoven. Een goed recept voor hachee zal daarom altijd een schaal-één-op-het-blote-oog recept zijn.
  • Hachee wordt meestal gegeten met gekookte aardappelen. Probeer het eens met rijst. Ook heel lekker en zo wordt hachee opeens een gerecht wat ook in de zomer heel goed geserveerd kan worden.

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)
Laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Diner, Meaty Nomz, Nomz Tags: Azijn, Hachee, Karbonade, Laurier

Vorig bericht: « Zilt en Zalig – De Oesterman
Volgend bericht: Unicorn droppings (Unicorn shit klinkt weer zo…) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
    Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....