1eetlepel bloemen een beetje extra voor het bestuiven
Bereidingswijze
Schil en kook de aardappels
Verpak de zalm in een boterhamzakje of vershoudfolie en laat deze mee garen in de pan met aardappels.
Giet de aardappels af en stamp of prak ze fijn.
Laat de puree en de zalm afkoelen.
Snipper of pluis de zalm over de gestampte aardappelen.
Voeg de limoenschil, ei, bloem en koriander toe en meng het geheel goed dooreen.
Bestuif een bord met bloem en vorm hier in de viskoekjes, eventueel met behulp van een ijsbollentang.
Zet alles een uurtje in de koelkast.
Smelt een klontje roomboter in een koekenpan en bak de viskoekjes in circa drie minuten per kant gaar.
Tip(s) van de chef
Wees als je niet bekend bent met de smaak van verse koriander voorzichtig met de hoeveelheid die je gebruikt. Niet iedereen houdt van deze smaak en in dat geval is less toch echt more.
Houd je van de frisse smaak van limoen, voeg dan nog een goede theelepel limoensap toe aan het mengsel vóór je de koekjes gaat vormen.