• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Viskoekjes met zalm en limoen

Viskoekjes met zalm en limoen

maart 7, 2016 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Viskoekjes_Zalm_First

Viskoekjes maakten we twee jaar geleden al eens voor het Kerstdiner op school. Op de één of andere manier is het er daarna heel lang niet van gekomen om viskoekjes van welke soort dan ook te maken. Laatst had ik opeens een onvoorstelbare craving voor deze heerlijke snack. Een hele goede reden om deze heerlijkheden weer eens te maken.

In de loop der jaren heb ik al heel wat varianten van viskoekjes gemaakt. Voor deze viskoekjes koos ik voor een basis van aardappel. Zo kun je heel gemakkelijk koekjes vormen van het mengsel wat je maakt. Ik had me voorgenomen eens uit te testen of de viskoekjes ook in te vriezen zijn als je ze op deze manier maakt. Daar moet ik helaas het antwoord op schuldig blijven. Ze smaakten me zo goed dat ze de vriezer niet hebben gehaald. Heel vervelend, want nu moet ik ze binnenkort opnieuw maken om te kijken of ze ingevroren kunnen worden 😉

Als eerste schil en kook je de aardappelen. De zalm laat je mee garen in dezelfde pan. Doe de zalm in een boterhamzakje of wikkel hem in vershoudfolie en leg de zalm gewoon bovenop de aardappelen. Als de aardappelen gaar zijn is je zalm ook voldoende gaar. Laat na het koken de aardappelen en de zalm afkoelen.

Viskoekjes_Zalm_1

Begin met het fijnstampen van de gekookte aardappelen. Het gemakkelijkste is dit met een aardappelstamper te doen, maar je kunt natuurlijk ook gewoon een vork gebruiken.

Viskoekjes_Zalm_2

Vervolgens verkruimel je de zalm over de gestampte aardappelen heen. Als je een vislucht aan je handen wilt voorkomen kun je de zalm, net als kip, pluizen met twee vorken. Omdat de zalm als hij gaar is al bijna vanzelf uit elkaar valt verkruimel ik hem altijd gewoon met de hand.

Viskoekjes_Zalm_3

Rasp de schil van een limoen en voeg de rasp toe aan de aardappel en zalm. Let er met het raspen op dat je echt alleen het groene schilletje van de limoen raspt (De limoen eerst goed wassen natuurlijk!) en niet ook het witte vliesje meepakt. Dit heeft een bittere smaak en dat is zonde van je viskoekjes.

Viskoekjes_Zalm_4

Voeg als laatste een ei, een flinke eetlepel bloem en een handje gesneden koriander toe en meng alles goed dooreen. Heb je het gevoel dat het geheel te plakkerig blijft, voeg dan gewoon iets meer bloem toe.

Viskoekjes_Zalm_5

Met een ijsbollenschep kun je perfect portioneren. Dep je handen in de bloem, schep met de ijsbollentang een bol van het mengsel in je hand en vorm een koekje met je handen. Als je een dikte van ongeveer 1,5 centimeter hebt kun je de koekjes straks perfect bakken. Laat de viskoekjes ongeveer een uurtje opstijven in de koelkast voor je ze gaat bakken.

Na met deze batch verschillende manieren te hebben geprobeerd moet ik zeggen dat de koekjes het lekkerste zijn als je ze in roomboter bakt. Natuurlijk kun je ze ook in een scheutje olie bakken, al geeft de roomboter nét dat beetje meer smaak aan het geheel.

Bak de viskoekjes ongeveer drie minuten per kant voor een knapperige buitenkant. De binnenkant zal heerlijk zacht blijven en de smaak van de zalm en de combinatie van limoen en koriander knalt er echt uit.

Viskoekjes_Zalm_6

Serveer de viskoekjes met zoete chili saus.

Lekker als snackje tussendoor en ook zeker geschikt als lunch met een simpele komkommersalade ernaast.

Eet smakelijk!

Viskoekjes met zalm en limoen
Print
Viskoekjes met zalm en limoen
Voorbereidingstijd
20 min
Bereidingstijd
10 min
Totale tijd
30 min
 

Fris uit de zee.

Gang: Diner, Hapjes, Lunch
Keuken: Amerikaans, Fusion, Nederlands
Aantal: 2 Personen
Ingredienten
  • 300 gram aardappels
  • 100 gram zalm
  • verse koriander naar smaak
  • 1 ei
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel bloem en een beetje extra voor het bestuiven
Bereidingswijze
  1. Schil en kook de aardappels
  2. Verpak de zalm in een boterhamzakje of vershoudfolie en laat deze mee garen in de pan met aardappels.
  3. Giet de aardappels af en stamp of prak ze fijn.
  4. Laat de puree en de zalm afkoelen.
  5. Snipper of pluis de zalm over de gestampte aardappelen.
  6. Voeg de limoenschil, ei, bloem en koriander toe en meng het geheel goed dooreen.
  7. Bestuif een bord met bloem en vorm hier in de viskoekjes, eventueel met behulp van een ijsbollentang.
  8. Zet alles een uurtje in de koelkast.
  9. Smelt een klontje roomboter in een koekenpan en bak de viskoekjes in circa drie minuten per kant gaar.
Tip(s) van de chef
  • Wees als je niet bekend bent met de smaak van verse koriander voorzichtig met de hoeveelheid die je gebruikt. Niet iedereen houdt van deze smaak en in dat geval is less toch echt more.
  • Houd je van de frisse smaak van limoen, voeg dan nog een goede theelepel limoensap toe aan het mengsel vóór je de koekjes gaat vormen.

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Diner, Hapjes, Lunch, Nomz, Underwater Nomz Tags: Aardappel, Koriander, Limoen, Viskoekjes, Zalm

Vorig bericht: « Pizza pita met salade – Kiddielunch #3
Volgend bericht: Crazy Food Tag – Sergio »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
    Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....