Ga terug
+ servings
Print
Tonijnsalade met Wasabi

Tonijnsalade met wasabi

Sushi vulling of zomaar op toast.

Gang Dip, Hapjes
Keuken Fusion
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Aantal 2 Personen

Ingredienten

  • 1 blikje tonijn op water circa 180 gram, afhankelijk van welk merk je kiest
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 centimeter wasabi pasta
  • 1 theelepel sesamzaadjes
  • peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Laat de tonijn uitlekken.
  2. Voeg de mayonaise en de wasabi pasta toe.
  3. Voeg de sesamzaadjes toe en roer alles goed dooreen.
  4. Voeg peper en zout naar smaak toe en roer nogmaals.
  5. Strooi voor het serveren eventueel nog wat sesamzaadjes over de salade.

Tip(s) van de chef

  • Door een beetje te variëren met de hoeveelheid mayonaise die je gebruikt maak je de salade steviger, of smeuïger. Zo kun je de structuur aanpassen op waarvoor je de salade wilt gebruiken.
  • Gebruik eens sesamzaadjes met een smaakje zoals knoflook, soja of wasabi. Deze zijn bij de meeste toko's gewoon verkrijgbaar en ze geven je tonijnsalade een extra "oempf".